Připravte se na kulinářský zážitek s naším receptem na netradiční vepřovou panenku v koňakové omáčce. Náš krok za krokem návod vás provede přípravou tohoto delikátního masíčka, které je nejen nádherně měkké, ale také obalené v aromatické brandy omáčce. Ideální pro speciální příležitosti, kde zaručeně nadchne každého milovníka masa.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Vepřová panenka v koňakové omáčce
Co budeme potřebovat:
- Vepřová panenka 400 g
- Koňak 50 ml
- Česnek 1 hlava
- Masový vývar nebo voda 400 ml
- Kukuřičný škrob 10 g rozpuštěný ve 30 ml vody
- Citronová šťáva 20 ml
- Sůl
- Pepř
- Rostlinný olej 20 ml
Jak budeme postupovat:
1. Omyjte a očistěte vepřovou panenku o hmotnosti přibližně 400 g.
2. Nakrájejte panenku na plátky tlusté 2 cm. Osolte a opepřete plátky masa.
3. Plátky masa vložte do pánve s 20 ml rostlinného oleje. Opečte maso z obou stran, dokud nezhnědne. Opečené maso vyjměte na talíř.
4. Ve stejné pánvi na středním ohni restujte celou hlavu česneku.
5. Přidejte 50 ml koňaku a promíchejte několik sekund, dokud nevyprchá alkohol.
6. Poté přidejte 400 ml čirého masového vývaru, 10 g rozpuštěného kukuřičného škrobu ve 30 ml vody, 20 ml citronové šťávy, sůl a pepř podle chuti.
7. Vařte omáčku na středním ohni 2-3 minuty, dokud se omáčka mírně nezahustí.
8. Vraťte do omáčky dříve opečené plátky masa.
9. Vařte na středně slabém ohni dalších 7-10 minut, maso občas otočte a máte hotovo!
Dobrou chuť!
VIDEO RECEPT: