Objevte kulinářský skvost v podobě vepřové rolády se sýrem a pečenou paprikou, ideální pro oživení vašeho rodinného stolu. Perfektní pro ty, kteří hledají nejen chutný, ale i vizuálně lákavý pokrm, který zaručeně oslní vaše hosty a rodinu. S naším krok za krokem průvodcem bude příprava tohoto lahodného jídla snadná a zábavná.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Vepřová roláda se sýrem a pečenou paprikou
Co budeme potřebovat:
- vepřová kotleta – 1 kus (2 kg)
- česnek – 1 hlávka
- sójová omáčka – 150 ml
- sůl a mletý pepř
- nastrouhaný sýr – 250 g
- pečená paprika – 2-3 kusy
- čerstvá petržel – 1 svazek
- majonéza – 300 g
- hořčice s celými zrny – 100 g
Jak budeme postupovat:
1. Umyjte 1 kus tučnějšího vepřového masa o hmotnosti 2 kg. Kotletu položte na pracovní desku. Osušte přebytečnou vodu papírovými utěrkami.
2. Nakrájejte maso spirálovitě na 2 cm silné plátky, dokud nezískáte plát masa.
3. Maso přikryjte potravinovou fólií. Celý povrch masa rovnoměrně naklepejte.
4. Do misky dejte 1 celou hlávku rozdrceného česneku se 100 ml sójové omáčky a 1 lžičkou soli. Dobře promíchejte, aby se směs sjednotila.
5. Směs rovnoměrně rozetřete na celý povrch masa.
6. Maso srolujte po délce.
7. Přeneste roládu do nádoby a přikryjte potravinovou fólií. Nechte maso marinovat v lednici minimálně 2 hodiny.
8. Po marinování vyjměte maso z lednice. Rozviňte roládu na pracovní desce.
9. Do misky dejte 300 g majonézy a 100 g hořčice s celými zrny. Promíchejte, aby se směs sjednotila.
10. Majonézovou směs rovnoměrně rozetřete po celém povrchu masa. Nechte 3-4 lžíce směsi stranou.
11. Na 2/3 povrchu masa rozetřete 250 g nastrouhaného sýra. Na nastrouhaný sýr nasypte 1 svazek nasekané čerstvé petržele. Pak rozetřete po vrchu 2-3 nakrájené pečené papriky.
12. Maso pevně srolujte podél délky plátu, nechávajíc konec pokrytý pouze majonézovou a hořčičnou směsí pro lepší slepení.
13. Roládu zavažte provázkem. Přeneste roládu do pekáče. Vrch potřete 2-3 lžícemi majonézy, kterou jste si nechali stranou.
14. Roládu nejprve přikryjte pečicím papírem, pak alobalovou fólií.
15. Předehřejte troubu na 190 stupňů Celsia. Masovou roládu pečte 1,5-2 hodiny při 190 stupních Celsia.
16. Vyjměte maso z trouby. Odstraňte fólie.
17. Roládu znovu potřete majonézou a vraťte do trouby a pečte dalších 50 minut při 190 stupních Celsia. Až bude hotovo, vyjměte z trouby.
Nakrájejte na vhodné plátky a přelijte omáčkou z pekáče.
Dobrou chuť!