Objevte chutný a vydatný pokrm v podobě pečených selských brambor se slaninou. Tento rustikální recept kombinuje chutné a křupavé brambory s aromatickou slaninou, což vytváří dokonalou harmonii chutí. Tyto pečené brambory jsou ideální jako bohatá příloha nebo jako samostatné hlavní jídlo pro ty dny, kdy toužíte po něčem opravdu syceném a uspokojivém.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Pečené selské brambory se slaninou
Co budeme potřebovat:
- 10 středně velkých brambor
- 450 g slaniny
- 2 červené cibule
- 6 stroužků česneku
- sůl
- černý pepř
- mletá červená paprika
- petrželová nať na posypání
- volitelně: klobása, Šunka
Jak budeme postupovat:
1. Brambory umyjte, dejte do hrnce s vodou, osolte a vařte je přibližně 25 minut.
2. Po uvaření brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky.
3. Slaninu nakrájejte a opečte na pánvi.
4. Červenou cibuli očistěte, nakrájejte na půlkruhy a přidejte ke slanině na pánvi. Osolte a promíchejte.
5. Přidejte nakrájený česnek a spolu chvíli opečte.
6. Brambory rozložte do pekáče, osolte, opepřete a posypte paprikou.
7. Přidejte opečenou slaninu s cibulí a česnekem, promíchejte.
8. Pekáč vložte do předehřáté trouby na 190 °C a pečte 40 – 45 minut.
9. Po upečení posypte jídlo nasekanou petrželovou natí.
Hotovo! Dobrou chuť!