Vepřové maso na přírodno se smetanovou omáčkou s cibulí a hranolky

Užijte si klasickou českou kuchyni s tímto receptem na vepřové maso na přírodno. Servírované se smetanovou omáčkou s cibulí a hranolky, je to dokonalý recept pro rodinný oběd nebo večeři.

Zdroj: Natálie Bubenčíková

Co budeme potřebovat:

  • Vepřové maso
  • Smetana
  • Cibule
  • Olej nebo máslo na smažení
  • Sůl a pepř
  • Hranolky

Postup:

1) Příprava masa: Vepřové maso osolte, opepřete a opečte na pánvi dozlatova.

2) Příprava omáčky: Na stejné pánvi, kde jste připravovali maso, přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a restujte, dokud nezměkne. Poté přidejte smetanu, sůl a pepř a nechte omáčku chvíli povařit, aby se spojily chutě.

3) Příprava hranolků: Hranolky upečte nebo usmažte dle vašeho výběru a chuti.

Závěr:

Servírujte vepřové maso s bohatou smetanovou omáčkou a křupavými hranolky. Tento tradiční recept je vynikající volbou pro milovníky české kuchyně.