Připravte se na gastronomický zážitek s tímto receptem na kuřecí prsa v krémové smetanové omáčce, který je zárukou perfektní večeře. Vychutnejte si každý kousnutí tohoto lahodného a sofistikovaného pokrmu, který se stane hvězdou vašeho jídelníčku.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Kuřecí prsa v krémové smetanové omáčce
Co budeme potřebovat:
Na maso:
- olivový olej – na smažení
- 3 kuřecí prsa
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- 2 stroužky česneku
Omáčka:
- 2 lžíce olivový olej – na smažení
- 2 lžíce másla – na smažení
- 3 stroužky česneku
- 1 cibule
- 170 ml kuřecí vývar nebo teplá voda (1/2 šálky)
- 170 ml tučné smetany (1/2 šálky)
- hrst čerstvé petrželky
- šťáva z 1/2 citronu
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- 1/2 lžičky muškátový oříšek
Jak budeme postupovat:
1. Připravte si pánev s rozehřátým olivovým olejem a položte do ní stroužky česneku – smažte je na mírném ohni dozlatova.
2. Mezitím si připravte kuřecí prsa, do kterých udělejte jemné zářezy – ale ně úplně a posypejte je solí a černým mletým pepřem – masírujte rukou, aby se koření vstřebalo a položte je do pánve – smažte je cca 8 minut z každé strany dozlatova. Po usmažení je přendejte na talíř.
3. Do stejné pánve dejte máslo a po chvíli vsypejte nakrájený česnek nadrobno – smažte ho dozlatova, pak přisypejte cibuli také nakrájenou nadrobno – smažte na mírném ohni společně do změknutí, poté zalijte kuřecím vývarem nebo teplou vodou a dolijte tučnou smetanou – promíchejte.
4. Následně vsypejte čerstvě nasekanou petrželku a pokapejte šťávou z 1/2 citronu. Dochuťte solí, černým mletým pepřem a muškátovým oříškem – promíchejte a potom do omáčky položte smažené kuřecí prsa, které překryjte omáčkou – vařte na mírném ohni 15 minut.
5. Po uvaření je podávejte s oblíbenou přílohou a hlavně s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!