
Vyzkoušejte domácí pizzu s mozzarellou, mletým masem a černými olivami podle receptu jako z italské pizzerie. Nadýchané těsto, rajčatová omáčka a křupavý výsledek vás nadchne!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Domácí pizza s mozzarellou, mletým masem a černými olivami
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 230 g hladké pšeničné mouky
- 260 g mouky z tvrdé pšenice (semolina nebo durum)
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 7 g sušeného droždí
- 3 lžíce olivového olej
- 380 ml teplé vody
- sušená nebo čerstvá bazalka (volitelné)
Na rajčatovou omáčku:
- rajčatová omáčka nebo pasírovaná rajčata
- sůl (podle chuti)
- bazalka (sušená nebo čerstvá)
- 1 lžíce olivového oleje
Na obložení:
- strouhaná nebo natrhaná mozzarella
- opečené mleté maso (lze ochutit dle chuti)
- černé olivy
- čerstvá bazalka
- 1 lžíce olivového oleje (na pokapání)
Jak budeme postupovat:
1️⃣ Příprava těsta
V míse smíchejte oba druhy mouky, sůl, cukr a sušenou bazalku.

Poté přidejte sušené droždí, přilijte teplou vodu a olivový olej. Vše dobře promíchejte a vypracujte hladké, pružné těsto.




Následně těsto zakryjte fólií a nechte kynout alespoň 1 hodinu na teplém místě, dokud nezdvojnásobí svůj objem.


2️⃣ Rajčatová omáčka
V misce smíchejte rajčatovou omáčku se solí, bazalkou a olivovým olejem.


3️⃣ Tvarování a odpočinek těsta
Pracovní plochu lehce posypejte moukou, aby se těsto při zpracování nelepilo.
Těsto rozdělte na dvě stejné části a vytvarujte z nich placky podle velikosti plechu nebo pánve.


Nechte vytvarované placky ještě 20 minut odpočívat, aby zvětšily svůj objem a byly ještě nadýchanější při pečení.

4️⃣ Obložení pizzy
Obě placky rukama potřené trochou oleje rozprostřete na plechy nebo do formy vyložené pečicím papírem.


Nejprve potřete pizza těsto připravenou ochucenou rajčatovou omáčkou.

Následně posypejte mozzarellou a oblíbeným sýrem, přidejte mleté maso, černé olivy, lístky bazalky a pokapejte olivovým olejem.


5️⃣ Pečení
Pečte v rozpálené troubě dozlatova a dokřupava – podle tloušťky těsta přibližně 7-10 minut při 260 °C.

Do těsta můžete přidat špetku oregana nebo česnekový prášek. Na obložení skvěle chutnají i sušená rajčata nebo grilovaná paprika.

Přejeme dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
VIDEO NÁVOD: