Tradiční sváteční šunkovo-sýrová roláda je dokonalým ztělesněním sváteční atmosféry a přináší na stůl klasickou kombinaci oblíbených chutí. Tento pokrm, který skloubí bohatou chuť šunky a lahodný sýr, je ideální pro rodinné oslavy nebo slavnostní večeře. Užijte si tento tradiční recept, který nikdy nezklame a vždy potěší všechny přítomné.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Sváteční šunkovo-sýrová roláda
Co budeme potřebovat:
- sýr Eidam (40%): 200 g (16 plátků)
- šunka: 200 g
- vařená vejce: 2-3 ks
- pomazánkové máslo: 1 balení
- petrželová nať: svazek
- máslo: 40 g
- červená paprika (kapie): 1/2 ks
- hořčice (plnotučná): 1 lžička
- sůl: podle chuti
- černý pepř: podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Připravte si všechny suroviny. Papriku nakrájejte na proužky.
2. Na plech s pečicím papírem uložte plátky sýra tak, aby se mírně překrývaly.
3. Pečte v troubě na 170 °C, dokud se sýr mírně nerozteče (3-4 minuty).
4. V misce smíchejte pomazánkové máslo, klasické máslo, nasekanou petrželovou nať a pokrájená vejce. Dochutíte solí, pepřem a přidejte hořčici.
5. Na vychladlý sýr uložte plátky šunky a rovnoměrně namažte připravenou náplní.
6. Přidejte proužky papriky a začněte roládu rolovat. Pomocí papíru na pečení ji pevně zabalte.
7. Nechte v lednici ztuhnout alespoň 2 hodiny. Před podáváním nakrájejte na plátky.
Hotovo! Dobrou chuť!