Netradiční sladká tvarohově ovocná bruschetta – perfektní občerstvení

Netradiční sladká tvarohově ovocná bruschetta je perfektní občerstvení. Tento recept kombinuje křupavý, lehce opečený chléb, jemný a krémový tvaroh a šťavnaté kousky sezónního ovoce. Výsledkem je nejen vizuálně působivý, ale hlavně chuťově lahodný pokrm, který je ideální jako lehký snack, sladký brunch nebo jako elegantní předkrm. Tato bruschetta je skvělou volbou pro ty, kteří hledají něco netradičního a zároveň osvěžujícího. Pojďme na recept!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Netradiční sladká tvarohově ovocná bruschetta - perfektní občerstvení
Zdroj: melskitchencafe.com

Sladká tvarohově ovocná bruschetta

Co budeme potřebovat:
  • 1 křupavá bageta, nakrájená na 0,6 až 1,3 cm silné plátky
  • Máslo
  • Skořice a cukr
  • 225 g světlého tvarohového sýra (cream cheese), změklého na pokojovou teplotu
  • Kůra z 1/2 citronu, asi 1/2 lžičky
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • ¼ šálku vanilkového řeckého jogurtu
  • Ovoce na ozdobu – semínka granátového jablka, maliny, borůvky, ostružiny, jahody
  • Čerstvá máta na ozdobu (podle chuti)

Jak budeme postupovat:

1. Lehce namažte máslem jednu stranu každého plátku bagety a umístěte plátky máslem nahoru na pečicí plech. Posypte skořicí a cukrem.

2. Pečte plátky v troubě pod grilem, dokud nejsou zlatohnědé (pozor, aby se nespálily – sledujte pozorně!). Perfektně by měly být opečené za 1-2 minuty.

3. Vyjměte z trouby a nechte plátky chleba zcela vychladnout.

4. V malé míse smíchejte tvarohový sýr, citronovou kůru, moučkový cukr a jogurt a dobře promíchejte.

5. Na každý opečený plátek chleba namažte asi lžíci sladké tvarohové směsi.

6. Na vrch dejte ovoce podle vašeho výběru a čerstvou mátu, pokud chcete.

7. Před podáváním dejte do lednice (až na 2 hodiny – poté mohou plátky chleba změknout).

Hotovo! Dobrou chuť! 🙂

Netradiční sladká tvarohově ovocná bruschetta - perfektní občerstvení
Zdroj: melskitchencafe.com