Plněné vepřové rolky na česneku a smetaně jsou ideální volbou pro jakoukoli příležitost, ať už plánujete rodinný oběd, večerní hostinu nebo jen hledáte inspiraci pro výjimečnou večeři. Výsledek je šťavnatý, plný chutí a určitě potěší každého milovníka masa. Jednoduché na přípravu, ale s ohromujícím výsledkem, tyto plněné vepřové rolky jsou dokonalým způsobem, jak předvést vaše kulinářské dovednosti a zároveň nabídnout něco neobvyklého a výjimečného na talíři.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Plněné vepřové rolky na česneku a smetaně
Co budeme potřebovat:
- Vepřová krkovice: 400 g
- Hladká mouka
- Mletá paprika: 1 lžička
- Sůl
- Mletý černý pepř
- Olej
Náplň:
- Máslo: 50 g
- Zelenina: podle chuti
- Česnek: 4 stroužky
Omáčka:
- Voda: 250 ml
- Sůl: 1/3 lžičky
- Česnek: 3-4 stroužky
- Zakysaná smetana: 3-4 lžíce
- Mouka: 1 lžička (volitelné)
Jak budeme postupovat:
1. Maso nakrájejte na plátky o tloušťce cca 1 cm a následně je naklepejte.
2. Osolte a opepřete plátky masa z obou stran.
3. Připravte náplň smícháním všech přísad v míse.
4. Každý plát masa potřete náplní a srolujte. Pokud chcete, můžete přidat i kousek sýra.
5. Upevněte maso pomocí špejle.
6. Rolky obalte v hladké mouce a smažte na pánvi s trochou oleje dozlatova.
7. V míse smíchejte všechny přísady pro omáčku a nalijte na maso.
8. Vše spolu poduste doměkka.
Hotovo! Dobrou chuť! 🙂