Hledáte něco nového, co by mohlo oživit tradiční kuřecí pokrmy? Francouzské kuřecí řízečky nabízejí bohatou chuť díky česneku a bylinkám, a zároveň zůstávají krásně šťavnaté.
Ingredience:
- 700g kuřecího masa (stehenní nebo prsní řízky)
- 3 vajíčka
- 3 prolisované česneky
- 4-5 lžic hladké mouky
- 1 zakysaná smetana
- Sůl, pepř
- Pažitka, petrželka
Příprava:
1) Příprava masa: Kuřecí maso nakrájejte na menší kousíčky. Pro lepší chuť osolte a opepřete.
2) Marináda: Do masa vmíchejte prolisovaný česnek, rozmíchané vajíčka, zakysanou smetanu, pažitku, petrželku a hladkou mouku. Vše důkladně promíchejte, dokud nevznikne jednotná hmotu.
3) Odležení: Směs nechte v lednici odpočívat alespoň hodinu, aby se všechny chutě propojily.
4) Smažení: Na pánvi rozehřejte olej a pomocí lžíce nanesete menší řízky. Smažte z obou stran dozlatova.
Vyzkoušejte také:
https://primainspirace.cz/2023/10/16/obracene-rizky-v-horcicnem-testicku-s-cesnekem/
Závěr:
Francouzské kuřecí řízečky jsou ideální volbou pro ty, kdo hledají něco výjimečného a chutného. S touto recepturou se stanou oblíbenou lahůdkou na vašem stole!