Delikátní vepřové maso plněné hořčičnou náplní, slaninou a houbovo-cibulovou směsí je jídlo, které si zaslouží vaši pozornost. Každý kousek tohoto pokrmu je dokladem, že tradiční ingredience mohou být proměněny v něco výjimečně lahodného. Ideální pro rodinné večeře nebo slavnostní příležitosti, tento pokrm překonává očekávání a stane se hvězdou vašeho stolu. Nikdy nebylo vepřové maso lepší a plnější chutí!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Delikátní vepřové maso plněné hořčičnou náplní, slaninou a houbovou-cibulovou směsí
Co budeme potřebovat:
- 1,2 kg vepřové krkovice
- 4 stroužky česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky černého pepře
- 1 lžička oregana
- 1/2 lžičky kari
Směs na plnění:
- 2 lžíce slunečnicového oleje – na smažení
- 2 cibule
- 300 g žampionů
- sůl – podle chuti
Ostatní:
- 70 g uzené slaniny
Směs na potírání:
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce sójové omáčky
Na posypání:
- červená mletá paprika – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Vepřové maso očistěte utěrkou, jemně, ale ne úplně nařízněte a udělejte jemné zářezy, přikryjte fólií a vyklepejte.
2. Dále maso potřete prolisovaným česnekem a pěkně na něj rozetřete hořčicí.
3. Následně ho posypejte směsí koření: solí, černým mletým pepřem, oreganem a kari – masírujte, aby se koření vstřebalo a přeložte na polovinu.
4. Směs na plnění: Na rozpálenou pánev s olejem vsypejte nadrobno nakrájenou cibuli – smažte 2-3 minuty dozlatova, poté přidejte žampiony nakrájené na půlměsíčky – smažte dohněda a dochuťte solí – po smažení přendejte do mísy.
5. Na půlku vepřového masa položte plátky slaniny a naneste směs – srolujte do velké rolky a upevněte ho pomocí křížových nýtů, aby se nerozpadlo.
6. Potom ho položte na plech vyložený alobalem a potřený olejem, přikryjte alobalem a nechte 1 hodinu marinovat.
7. Směs na potíraní: Do misky nalijte med, přidejte hořčici a přilijte sójovou omáčku – promíchejte.
8. Po 1 hodině odstraňte alobal a potřete maso připravenou směsí.
9. Pečte v předehřáté troubě 30 minut při 190 °C.
10. Po 30 minutách vyjměte plech z trouby, zakryjte 2 vrstvami alobalu a pečte další 1 hodinu.
11. Po upečení maso opět vyjměte z trouby, potřete šťávou, která se uvolnila a posypejte červenou mletou paprikou.
12. Pečte dalších 15-20 minut při 190 °C.
13. Delikátní vepřové maso plněné hořčičnou náplní, slaninou a houbovou-cibulovou směsí podávejte s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!