Delikátní vepřové maso plněné hořčičnou náplní, slaninou a houbovou-cibulovou směsí – Nikdy nebylo lepší!

Delikátní vepřové maso plněné hořčičnou náplní, slaninou a houbovo-cibulovou směsí je jídlo, které si zaslouží vaši pozornost. Každý kousek tohoto pokrmu je dokladem, že tradiční ingredience mohou být proměněny v něco výjimečně lahodného. Ideální pro rodinné večeře nebo slavnostní příležitosti, tento pokrm překonává očekávání a stane se hvězdou vašeho stolu. Nikdy nebylo vepřové maso lepší a plnější chutí!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Delikátní vepřové maso plněné hořčičnou náplní, slaninou a houbovou-cibulovou směsí - Nikdy nebylo lepší!
Zdroj: Olgas Küche

Delikátní vepřové maso plněné hořčičnou náplní, slaninou a houbovou-cibulovou směsí

Co budeme potřebovat:

  • 1,2 kg vepřové krkovice
  • 4 stroužky česneku
  • 3 lžíce hořčice
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • 1 lžička oregana
  • 1/2 lžičky kari

Směs na plnění:

  • 2 lžíce slunečnicového oleje – na smažení
  • 2 cibule
  • 300 g žampionů
  • sůl – podle chuti

Ostatní:

  • 70 g uzené slaniny

Směs na potírání:

  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce sójové omáčky

Na posypání:

  • červená mletá paprika – podle chuti

Jak budeme postupovat:

1. Vepřové maso očistěte utěrkou, jemně, ale ne úplně nařízněte a udělejte jemné zářezy, přikryjte fólií a vyklepejte.

Delikátní vepřové maso plněné hořčičnou náplní, slaninou a houbovou-cibulovou směsí - Nikdy nebylo lepší!
Zdroj: Olgas Küche
Delikátní vepřové maso plněné hořčičnou náplní, slaninou a houbovou-cibulovou směsí - Nikdy nebylo lepší!
Zdroj: Olgas Küche

2. Dále maso potřete prolisovaným česnekem a pěkně na něj rozetřete hořčicí.

3. Následně ho posypejte směsí koření: solí, černým mletým pepřem, oreganem a kari – masírujte, aby se koření vstřebalo a přeložte na polovinu.

Delikátní vepřové maso plněné hořčičnou náplní, slaninou a houbovou-cibulovou směsí - Nikdy nebylo lepší!
Zdroj: Olgas Küche
Delikátní vepřové maso plněné hořčičnou náplní, slaninou a houbovou-cibulovou směsí - Nikdy nebylo lepší!
Zdroj: Olgas Küche

4. Směs na plnění: Na rozpálenou pánev s olejem vsypejte nadrobno nakrájenou cibuli – smažte 2-3 minuty dozlatova, poté přidejte žampiony nakrájené na půlměsíčky – smažte dohněda a dochuťte solí – po smažení přendejte do mísy.

Delikátní vepřové maso plněné hořčičnou náplní, slaninou a houbovou-cibulovou směsí - Nikdy nebylo lepší!
Zdroj: Olgas Küche

5. Na půlku vepřového masa položte plátky slaniny a naneste směs – srolujte do velké rolky a upevněte ho pomocí křížových nýtů, aby se nerozpadlo.

Delikátní vepřové maso plněné hořčičnou náplní, slaninou a houbovou-cibulovou směsí - Nikdy nebylo lepší!
Zdroj: Olgas Küche
Delikátní vepřové maso plněné hořčičnou náplní, slaninou a houbovou-cibulovou směsí - Nikdy nebylo lepší!
Zdroj: Olgas Küche

6. Potom ho položte na plech vyložený alobalem a potřený olejem, přikryjte alobalem a nechte 1 hodinu marinovat.

Delikátní vepřové maso plněné hořčičnou náplní, slaninou a houbovou-cibulovou směsí - Nikdy nebylo lepší!
Zdroj: Olgas Küche

7. Směs na potíraní: Do misky nalijte med, přidejte hořčici a přilijte sójovou omáčku – promíchejte.

8. Po 1 hodině odstraňte alobal a potřete maso připravenou směsí.

9. Pečte v předehřáté troubě 30 minut při 190 °C.

10. Po 30 minutách vyjměte plech z trouby, zakryjte 2 vrstvami alobalu a pečte další 1 hodinu.

Delikátní vepřové maso plněné hořčičnou náplní, slaninou a houbovou-cibulovou směsí - Nikdy nebylo lepší!
Zdroj: Olgas Küche

11. Po upečení maso opět vyjměte z trouby, potřete šťávou, která se uvolnila a posypejte červenou mletou paprikou.

Delikátní vepřové maso plněné hořčičnou náplní, slaninou a houbovou-cibulovou směsí - Nikdy nebylo lepší!
Zdroj: Olgas Küche

12. Pečte dalších 15-20 minut při 190 °C.

13. Delikátní vepřové maso plněné hořčičnou náplní, slaninou a houbovou-cibulovou směsí podávejte s láskou a velkou chutí.

Delikátní vepřové maso plněné hořčičnou náplní, slaninou a houbovou-cibulovou směsí - Nikdy nebylo lepší!
Zdroj: Olgas Küche
Delikátní vepřové maso plněné hořčičnou náplní, slaninou a houbovou-cibulovou směsí - Nikdy nebylo lepší!
Zdroj: Olgas Küche

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!