Kuřecí nudličky s hlávkovým zelím

Dnes si pro vás připravím recept na vynikající Valašskou specialitu. Tento recept je inspirovaný jedním obchodním řetězcem a jistě vás překvapí svou jednoduchostí a rychlostí přípravy. V této specialitě se setkáte s tradičními valašskými ingrediencemi, jako je křupavé zelí a kuřecí maso, které jsou spojeny dohromady s lahodnou smetanovou omáčkou a kořením.

Zdroj: Zdeňka Klosková

Co budeme potřebovat:

  • 1 cibule
  • 150 g kuřecího masa
  • větší hrst hlávkového zelí
  • sůl
  • pepř
  • čerstvý kopr
  • 100 ml smetany
  • lžička solamylu
  • voda
  • olej na smažení


Jak budeme postupovat:

1) Nejprve si připravíme cibuli a zelí. Cibuli nakrájíme na proužky a zelí na nudličky.

2) Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli a necháme ji zpěnit.

3) Poté přidáme nakrájené kuřecí maso a orestujeme ho za stálého míchání.

4) Přidáme k tomu i nakrájené zelí a dáme dochutit solí a pepřem. Přidáme také čerstvý kopr.

5) Pokračujeme v pečení a míchání, dokud se zelí nestane křupavým.

6) Nalijeme smetanu a necháme chvíli vařit.

7) Smícháme solamyl s vodou a přidáme do směsi. Necháme vše krátce probublat, dokud se směs neztuhne.

8) Hotovou Valašskou specialitu můžeme podávat.