Dnes si pro vás připravím recept na vynikající Valašskou specialitu. Tento recept je inspirovaný jedním obchodním řetězcem a jistě vás překvapí svou jednoduchostí a rychlostí přípravy. V této specialitě se setkáte s tradičními valašskými ingrediencemi, jako je křupavé zelí a kuřecí maso, které jsou spojeny dohromady s lahodnou smetanovou omáčkou a kořením.
Co budeme potřebovat:
- 1 cibule
- 150 g kuřecího masa
- větší hrst hlávkového zelí
- sůl
- pepř
- čerstvý kopr
- 100 ml smetany
- lžička solamylu
- voda
- olej na smažení
Jak budeme postupovat:
1) Nejprve si připravíme cibuli a zelí. Cibuli nakrájíme na proužky a zelí na nudličky.
2) Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli a necháme ji zpěnit.
3) Poté přidáme nakrájené kuřecí maso a orestujeme ho za stálého míchání.
4) Přidáme k tomu i nakrájené zelí a dáme dochutit solí a pepřem. Přidáme také čerstvý kopr.
5) Pokračujeme v pečení a míchání, dokud se zelí nestane křupavým.
6) Nalijeme smetanu a necháme chvíli vařit.
7) Smícháme solamyl s vodou a přidáme do směsi. Necháme vše krátce probublat, dokud se směs neztuhne.
8) Hotovou Valašskou specialitu můžeme podávat.