Tato nápaditá variace kuřecích řízků vás okouzlí svou křupavostí a bohatou kombinací chuťových složek. Cibule a česnek dodají řízkům jemnou aromatickou chuť, zakysaná smetana přidá krémovost a sojová omáčka přinese lahodnou slanost. Výsledkem je jedinečná kombinace chutí, která vás rozhodně nezklame.
Náš jednoduchý a krok za krokem popsán recept vás provede přípravou kuřecích řízků od začátku až do konce. Suroviny, které najdete snadno v každé domácnosti, se promění v chutný pokrm, kterým potěšíte své chuťové buňky i chuťové pohárky vaší rodiny a přátel.
- 4 kuřecí řízky
- 1 středně velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 vejce
- 4 lžíce zakysané smetany
- 2 lžíce sojové omáčky
- 3 lžíce hladké mouky
- 2 lžičky potravinářského škrobu
- Sůl a pepř podle chuti
- Olej na smažení
Postup:
1) Kuřecí řízky osolíme a opepříme podle chuti a necháme stranou.
2) Cibuli a česnek jemně nakrájíme na drobné kousky.
3) Ve vhodné míse smícháme nakrájenou cibuli a česnek, zakysanou smetanu a sojovou omáčku.
4) Do směsi přidáme vejce a důkladně vše promícháme, dokud nedostaneme hladkou a rovnoměrnou pastu.
5) V další misce smícháme hladkou mouku s potravinářským škrobem.
6) Kuřecí řízky obalíme nejprve ve směsi s cibulkou, česnekem, vejcem, zakysanou smetanou a sojovou omáčkou, tak aby byly pořádně obalené ze všech stran.
7) Poté obalíme každý řízek v připravené směsi mouky s potravinářským škrobem, abychom získali křupavou vnější vrstvu.
8) Na pánvi si rozehřejeme olej a smažíme kuřecí řízky z obou stran dozlatova a křupavosti. Můžeme smažit po dvou řízcích najednou, aby se nám nelepily na pánvi.
9) Hotové kuřecí řízky necháme okapat na papírovém ubrousku, aby se zbavily přebytečného oleje.
10) Podáváme s oblíbenou přílohou, jako je bramborová kaše, rýže nebo čerstvá zelenina.
Připravte si lahodné cuketové bramboráky snadno a rychle
Vaše kuřecí řízky obalené ve směsi z cibulkou, česnekem, vejcem, zakysanou smetanou, sojovou omáčkou, moukou a potravinářským škrobem jsou hotové! Tato lahodná směs dodá kuřecím řízkům neodolatelnou chuť a křupavost. Věříme, že si je vychutnáte a oceníte tuto originální variaci klasického receptu. Dobrou chuť!