Vypadá to, že jste objevili dokonalý recept pro milovníky jablek a pudinku! Tyto křehké řezy kombinují nadýchané těsto, sladká nastrouhaná jablka a bohatý pudink s tvarohem do jednoho lahodného dezertu, který jistě zapadne do paměti každému, kdo si ho vychutná.
Ingredience:
Těsto:
- 500g hladké mouky
- Špetka soli
- 1 vejce
- 4 lžíce mléka
- Jedno nastrouhané máslo (z lednice)
- 4 lžíce mletého cukru
- 1/2 prášku do pečiva (pokud zapomenete, nic se nestane!)
Náplň:
- 5 nastrouhaných jablek
- 3 vanilkové pudinky
- Cukr dle chuti
- Přibližně 1 litr mléka (podle návodu na pudinky)
- Tvaroh
Postup:
1) Ve velké míse smíchejte mouku, sůl, vejce, mléko, mletý cukr, prášek do pečiva a nastrouhané máslo. Vypracujte hladké těsto.
2) Těsto vložte do lednice a nechte odpočívat, zatímco předehřejete troubu.
3) Těsto rozdělte na dva díly a jeden díl rozválejte na menší plech. Propíchněte těsto a rozprostřete na něj nastrouhaná jablka.
4) Uvařte pudink podle návodu s přidáním cukru dle chuti. Do ještě horkého pudinku přidejte tvaroh a nechte částečně vychladnout.
5) Pudink nalijte na vrstvu těsta a jablek.
6) Druhý díl těsta rozválejte a položte ho na pudink. Propíchněte těsto.
7) Pečte na 160°C, dokud není vršek zlatavý.
Tipy:
- Pro extra křupavý povrch můžete řezy před pečením posypat trochou krystalového cukru.
- Pokud máte chuť na variaci, zkuste přidat do těsta špetku skořice nebo vanilky.
Více náplně, méně těsta: toto je nejchutnější recept na jablečný koláč
Závěr:
Tento dezert je dokonalou kombinací křehkého těsta, jablek a krémového pudinku s tvarohem. Je ideální pro různé oslavy, rodinná setkání nebo jako odměna pro sebe po náročném dni. Dobrou chuť!