Představte si teplý, voňavý koláč s lahodnou kombinací tvarohu, jablek a nadýchaného lineckého těsta. Tento recept na linecký koláč s tvarohem a jablky je tak jednoduchý, že ho zvládne i začínající cukrář, a zároveň tak lahodný, že si ho oblíbí i ti nejnáročnější milovníci sladkého.
Ingredience:
- 250g hladká mouka
- 250g polohrubá mouka
- 2 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 250g másla nebo Hery
- 3 lžíce mléka
- Tvaroh
- Jablka
- Cukr
- Skořice
Tipy:
- Pro ještě bohatší chuť můžete do těsta přidat špetku vanilkového cukru nebo na povrch koláče posypat ořechy.
- Koláč může být hotový již po 25 minutách pečení, proto nezapomeňte po této době začít sledovat jeho barvu a konzistenci, aby nebyl přepečený.
Pudinková roláda snadno a rychle
Postup:
1) Smíchejte hladkou a polohrubou mouku s práškem do pečiva.
2) Přidejte 2 vejce, 250g másla nebo Hery a 3 lžíce mléka a vypracujte hladké těsto. Nechte chvíli odpočinout.
3) Těsto rozdělte na dvě části. První část rozválejte a položte na plech vyložený pečícím papírem.
4) Naplňte tvarohem, pokrájenými jablky a pocukrujte dle chuti. Posypete trochou skořice.
5) Rozválejte druhou část těsta a přikryjte náplň. Propíchněte vidličkou.
6) Pečte v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 30 minut, dokud koláč nezíská zlatavou barvu.
Závěr:
Tento voňavý linecký koláč s tvarohem a jablky se stane hvězdou každého rodinného setkání nebo slavnostního oběda. Servírujte teplý, posypaný moučkovým cukrem a nechte se unášet vlnou sladkého potěšení, které přináší jeho jedinečná kombinace chutí a aromat. Dobrou chuť!