Přinášíme vám jednoduchý recept na klasické špagety se slaninou ve smetanové omáčce. Tento pokrm je oblíbeným jídlem mnoha z nás, spojující v sobě bohatou chuť slaniny, jemnost smetanové omáčky a nezaměnitelnou texturu špaget. Sledujte náš recept krok za krokem a připravte si tyto neodolatelné špagety, které zaujmou každého milovníka italské kuchyně.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Špagety se slaninou ve smetanové omáčce
Co budeme potřebovat:
- 160 g těstovin
- 100 g uzené slaniny (můžete použít i kaiser nebo uzené žebírko)
- 120 g smetany s 20% tukem
- 2 žloutky
- sůl a pepř podle chuti
- trochu bazalky
- 25 g strouhaného parmazánu
- 1 lžíce oleje na smažení
Jak budeme postupovat:
1. Těstoviny vařte v osolené vodě podle návodu na balení, pak je sceďte a odložte stranou.
2. Slaninu, kaiser nebo žebírko (podle toho, co používáte) nakrájejte na proužky nebo kostičky. V pánvi rozpalte olej, přidejte slaninu a krátce ji osmažte, dokud se lehce nezazlatí, poté přidejte těstoviny a dobře promíchejte, následně odkloňte pánev od ohně.
3. V míse smíchejte smetanu se žloutky, parmazánem, přidejte sůl a mletý pepř. Důkladně promíchejte a směs nalijte na těstoviny v ještě horké pánvi. Pokud necháte pánev na ohni, smetana se srazí. Pánev je dost horká na to, aby žloutky dosáhly teploty 70 °C, takže nepotřebují další teplo.
4. Těstoviny dochuťte bazalkou a podávejte teplé.
Přejeme dobrou chuť a hodně štěstí při vaření!