Máte doma zbylé špagety a nevíte, co s nimi? Vyzkoušejte tento neotřelý recept na zapečené špagety s masem a sýrem mozzarella. Tento pokrm přetváří obyčejné špagety na chutnou a sytou večeři, která zaujme celou rodinu. V kombinaci s masem a bohatou vrstvou rozpuštěné mozzarelly tyto zapečené špagety vytvářejí perfektní mix chutí a textur. Připravte si tento jednoduchý a zároveň úžasný pokrm pro večerní pohodové chvíle u stolu.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Zapečené špagety s masem a sýrem mozzarella
Co budeme potřebovat:
- cca 225 g špaget, uvařených podle návodu na balení (po uvaření je neoplachujte!)
- 450 g klobásy (můžete použít i mleté maso)
- 2 vejce
- 1/4 šálku mléka
- 1/4 šálku strouhaného parmezánu
- 1/2 lžičky soli
- 450 g strouhané mozzarelly
- cca 700 ml marinara omáčky nebo jiné rajčatové omáčky
Jak budeme postupovat:
1. Předehřejte troubu na 190 °C.
2. Na pánvi na středně silném ohni uvařte klobásu a pak ji rozdrťte lžící nebo špachtlí, aby se drobila jako mleté maso. Jakmile je propečená, sundejte ji z ohně a sceďte přebytečný tuk. Odstavte uvařenou klobásu stranou, dokud nebude čas na sestavení koláče.
3. Ve velké míse smíchejte 2 vejce, 1/4 šálku mléka a 1/2 lžičky soli. Do směsi přidejte mozzarellu, 1/4 šálku parmezánu a uvařené špagety a dobře promíchejte.
4. Formu na koláč nastříkejte sprejem proti přilnutí. Naplňte formu směsí špaget, stlačte ji, aby se vešla, a vyplňte ji až po strany, aby vznikla kůrka koláče.
5. Pečte “kůrku” na 190 °C na středním roštu trouby po dobu 20 minut nezakrytou, dokud špagety nejsou pevné.
6. Poté vyjměte “kůrku” z trouby, na vrch rozetřete uvařenou klobásu (nebo mleté maso), marinara omáčku a zbytek mozzarelly. Pokud se zdá, že je omáčky příliš mnoho, nějakou odložte a podávejte ji později s hotovým jídlem.
7. Pečte koláč dalších 20 minut na 190 °C nezakrytý na středním roštu v troubě, dokud vrch není hnědý a bublinkový, jako u pizzy.
8. Po upečení koláč vyjměte z trouby a nechte jej 5 minut vychladnout, aby si udržel tvar při krájení.
Jednoduché, viď? 🙂
Dobrou chuť!