Představujeme vám recept na chutné a aromatické jehněčí karbanátky, které jsou perfektním výběrem jak pro vynikající předkrm, tak pro lahodné hlavní jídlo. Jsou ideální pro speciální příležitosti nebo pro oživení vašeho běžného jídelníčku. Ať už je servírujete s osvěžujícím dipem, vedle salátu nebo jako součást bohatšího pokrmu, tyto jehněčí karbanátky zaručeně zaujmou každého milovníka masa. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a vychutnejte si jedinečnou kombinaci chutí, které přinese na váš stůl.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Jehněčí karbanátky
Co budeme potřebovat:
- 500 g mletého jehněčího masa (kýta)
- 2 krajíce chleba
- 2 vejce
- 2 zelené cibule
- 2 lžíce nasekané petrželové natě
- 1 mrkev
- 2 stroužky česneku
- sůl a pepř podle chuti
- 1/4 lžičky mletého kmínu
- olej na smažení
- 4 lžíce mouky
Jak budeme postupovat:
1. V misce se studenou vodou namočíme vnitřek chleba. Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nasekáme. Mrkev oloupeme a nastrouháme.
2. Do mísy dáme maso, přidáme vymačkaný chleba, rozšlehaná vejce, nastrouhanou mrkev, osolíme, opepříme, přidáme kmín, nasekanou petržel a dobře promícháme, dokud nezískáme homogenní směs. Mísa se zakryje potravinovou fólií a dá se do lednice, kde se nechá asi 30 minut, aby maso nasáklo všemi chutěmi.
3. Mouku dáme do mísy, rukama lehce navlhčenými vodou vytvoříme karanátky, obalíme je v mouce a položíme na talíř tak, aby se navzájem nedotýkaly.
4. V pánvi rozpálíme olej a smažíme jehněčí karbanátky, pravidelně je otáčíme, dokud nejsou ze všech stran zlatavě propečené. Jakmile jsou hotové, vyjmeme je na papírový ubrousek, aby se odstranil přebytečný olej, a podáváme je teplé s omáčkami a saláty.
Přejeme dobrou chuť a hodně štěstí při vaření!