Pokud se k Vám blíží návštěva a vy nevíte, co rychle vymyslet za sladkou chuťovku, je pro vás tento dnešní recept, tím pravým. Ukážeme si, jak si připravit křupavé jablko-skořicové šneky. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající pekař i pekařka! Jemné, křupavé, lahodné a neodolatelně chutné!
Křupavý jablíčkovo-skořicový šneci
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
- 2 jablíčka
- trochu celozrnné mouky – na posypání
- 500 g listového těsta
- 30 g rozpuštěného másla
- cukr – na posypání/podle potřeby
- olej – na pokapání
- skořice – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Jablíčka nakrájejte na půlměsíčky.
2. Čistou plochu posypejte celozrnou moukou a rozprostřete na ni listové těsto, které rovněž posypejte celozrnnou moukou – rozválejte ho válečkem na těsto a potřete celé rozpuštěným máslem.
3. Následně posypejte cukrem a naaranžujte půlměsíčky jablíček pěkně vedle sebe – srolujte do rolády, konce spojte a nakrájejte na řezy, které položte na plech vyložený pergamenem, který předem pokapejte olejem.
4. Nakonec posypejte skořicí podle chuti a pečte v předehřáté troubě 25 minut při 180 °C a poté 5-10 minut v režimu horního a dolního proudění.
5. Po upečení je podávejte s láskou, skvělou chutí a úsměvem na tváři.
Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!