Domácí větrníky plněné lahodným karamelovým pudinkem

Větrníky jsou jedním z nejoblíbenějších dezertů, které neomrzí ani po letech. S tímto receptem si připravíte dokonalé domácí větrníky, plněné lahodnými krémy.

Zdroj: Věra Noháčová

Ingredience:

Pro těsto:

  • 750 ml vody
  • 1 hera
  • Špetka soli
  • 400g prosáté hladké mouky
  • 8 vajec

Pro náplň:

  • Karamelový pudink vyšlehaný s máslem a šlehačka

Poleva na větrníky:

  • 250g cukru krupice
  • 250 ml horké šlehačky
  • 300g prosátého moučkového cukru

Postup přípravy:

1) Příprava těsta: V kastrůlku přivedeme k varu vodu, heru a špetku soli. Když se tuk rozpustí, snížíme teplotu a přisypeme mouku. Mícháme, dokud těsto není hladké. Po vychladnutí zašleháme postupně vajíčka.

2) Formování: Těsto přeneseme do zdobícího sáčku a na plech tvoříme větrníky. Pečeme 30 minut na 200°C.

3) Příprava náplně: Větrníky plníme karamelovým pudinkem a na vrch dodáme šlehačku.

4) Příprava polevy: Cukr zkaramelizujeme a opatrně přilijeme horkou šlehačku. Po rozpuštění karamelu smícháme s moučkovým cukrem do hladka.

5) Dekorace: Větrníky polevou ozdobte a podávejte.

Čtěte také:

Slzy anděla – úžasný a chutný dezert se snadnou přípravou

Závěr:

S tímto receptem připravíte dokonale křehké větrníky, které okouzlí svou chutí i vzhledem. Ideální na rodinné oslavy či jako nedělní pohoštění!