Připravte si dokonalé domácí loupáky snadno a rychle

Domácí loupáky jsou výborné a jednoduché pečivo, které si můžete snadno připravit doma. Jsou skvělé k snídani, svačině nebo jen tak k zakousnutí. Postup je poměrně jednoduchý a výsledek je lákavě chutný.

Zdroj: instagram.com/kristy_pinkerova/

Ingredience:

  • 400 g hladké mouky
  • 1 sáček sušeného droždí nebo 20 g čerstvého droždí
  • 1 vanilkový cukr
  • 50 g cukru krupice
  • 1 žloutek
  • 70 g rozpuštěného másla
  • Špetka soli
  • 180 ml vlažného mléka

Postup přípravy:

1) Zadělání těsta: Zadělejte těsto tradičním způsobem nebo použijte program těsto v pekárně. Smíchejte mouku, droždí, vanilkový a krupicový cukr, žloutek, rozpuštěné máslo, sůl a vlažné mléko.

2) Kynutí těsta: Nechte těsto vykynout přibližně hodinu.

3) Formování rohlíků: Rozdělte těsto na osm (nebo více) stejných dílů. Z každého dílu vyválejte ovál, zarolujte a strany mírně ohněte do tvaru rohlíku.

4) Další kynutí: Přendejte rohlíky na plech a nechte ještě 30 minut kynout.

5) Pečení: Potřete rohlíky rozšlehaným vajíčkem, posypte mákem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C do zlatova.

6) Dokončení: Po upečení ihned přendejte rohlíky na talíř a nechte je vychladnout.

Tip na servírování:

Domácí loupáky můžete podávat s máslem, marmeládou, nebo jako doplněk k sýrům a šunkám. Jsou vynikající teplé i studené.

Vyzkoušejte také: Neuvěřitelně osvěžující Macecha řezy, které vám doslova rozpustí chuťové buňky

Závěr:

Připravit si domácí loupáky není vůbec těžké a výsledkem je chutné a voňavé pečivo, které si může užít celá rodina.