Recept na margotkové květinky – Vánoční cukroví

Margotkové květinky jsou jedinečným cukrovím, které spojuje jemnou chuť másla s bohatou čokoládovou náplní. Ideální pro vánoční oslavy, kde přinášejí nejen skvělou chuť, ale i půvabný vzhled.

Zdroj: Blanka Kozáková

Ingredience:

Těsto:

  • 300 g hladké mouky
  • 200 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 vejce

Náplň:

  • 150 g nastrouhané čokolády Margot
  • 200 g másla
  • 2 polévkové lžíce moučkového cukru
  • 3 polévkové lžíce rumu

Na zdobení:

  • Čokoládová poleva
  • Nastrouhaná čokoláda Margot

Postup přípravy:

1) Příprava těsta: Všechny ingredience na těsto smícháme dohromady a vypracujeme hladké těsto. To pak necháme v lednici odpočinout přes noc.

2) Pečení: Další den vyválíme těsto na plát o tloušťce přibližně 3 mm a vykrajujeme z něj kolečka. Pečeme je v předehřáté troubě na 160 °C asi 10 minut.

3) Příprava náplně: Máslo utřeme s moučkovým cukrem, přidáme rum a nastrouhanou čokoládu Margot. Vytvoříme hladkou směs.

4) Sestavení cukroví: Vychladlá kolečka slepíme připravenou náplní. Poté je namočíme do čokoládové polevy a posypeme nastrouhanou čokoládou Margot.

Tip na servírování:

Margotkové květinky jsou nejen chutné, ale i krásně vypadající cukroví, které bude ozdobou každého vánočního stolu.

Vyzkoušejte tyto ořechová hnízda plněná čokoládou

Závěr:

Tento recept vám umožní vytvořit nejen chutné, ale i esteticky přitažlivé vánoční cukroví, které potěší všechny milovníky sladkého.