Kokosové včelí úly jsou lahodným cukrovím, které kombinuje jemnou kokosovou chuť s bohatou krémovou náplní. Ideální pro speciální příležitosti nebo jako půvabné a chutné občerstvení.
Ingredience:
Těsto:
- 130 g kokosu
- 100 g mletých piškotů
- 100 g moučkového cukru
- 60 g povoleného másla
- 2-3 lžíce kokosového likéru
- 2 lžíce slazeného kondenzovaného mléka (Salko)
- 1 bílek
- 1 vanilkový cukr
Náplň:
- 50 g povoleného másla
- 50 g moučkového cukru
- 1 lžička kakaa
- 1 lžíce Salka
Další:
- Kulaté piškoty pro zakrytí úlů
- Moučkový cukr pro otření formičky
Postup přípravy:
1) Příprava těsta: Smíchejte kokos, mleté piškoty, moučkový cukr, povolené máslo, kokosový likér, Salko, bílek a vanilkový cukr. Vypracujte hladké těsto.
2) Tvoření úlů: Použijte formičku na včelí úly (ideálně otevírací, kterou před každým použitím mírně otřete moučkovým cukrem). Těsto vytvarujte do formiček a vytvořte úly.
3) Příprava náplně: Utřete povolené máslo s moučkovým cukrem, přidejte kakao a Salko a vymíchejte hladkou náplň.
4) Plnění úlů: Naplňte úly připravenou náplní a zakryjte kulatým piškotem.
5) Dokončení: Nechte úly vychladnout a poté je opatrně vyklopte z formičky.
Tip na servírování:
Kokosové včelí úly jsou výjimečné svou jemnou kokosovou chutí a krémovou náplní. Jsou skvělým doplňkem ke kávě nebo čaji.
Závěr:
Tento recept vám umožní vytvořit nejen chutné, ale i esteticky přitažlivé cukroví, které potěší všechny milovníky kokosu a jemných krémových pochoutek.