Kokosové včelí úly jsou lahodným cukrovím, které musíte vyzkoušet

Kokosové včelí úly jsou lahodným cukrovím, které kombinuje jemnou kokosovou chuť s bohatou krémovou náplní. Ideální pro speciální příležitosti nebo jako půvabné a chutné občerstvení.

Zdroj: Ajka Haukeová Rakovská

Ingredience:

Těsto:

  • 130 g kokosu
  • 100 g mletých piškotů
  • 100 g moučkového cukru
  • 60 g povoleného másla
  • 2-3 lžíce kokosového likéru
  • 2 lžíce slazeného kondenzovaného mléka (Salko)
  • 1 bílek
  • 1 vanilkový cukr

Náplň:

  • 50 g povoleného másla
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 lžička kakaa
  • 1 lžíce Salka

Další:

  • Kulaté piškoty pro zakrytí úlů
  • Moučkový cukr pro otření formičky

Postup přípravy:

1) Příprava těsta: Smíchejte kokos, mleté piškoty, moučkový cukr, povolené máslo, kokosový likér, Salko, bílek a vanilkový cukr. Vypracujte hladké těsto.

2) Tvoření úlů: Použijte formičku na včelí úly (ideálně otevírací, kterou před každým použitím mírně otřete moučkovým cukrem). Těsto vytvarujte do formiček a vytvořte úly.

3) Příprava náplně: Utřete povolené máslo s moučkovým cukrem, přidejte kakao a Salko a vymíchejte hladkou náplň.

4) Plnění úlů: Naplňte úly připravenou náplní a zakryjte kulatým piškotem.

5) Dokončení: Nechte úly vychladnout a poté je opatrně vyklopte z formičky.

Tip na servírování:

Kokosové včelí úly jsou výjimečné svou jemnou kokosovou chutí a krémovou náplní. Jsou skvělým doplňkem ke kávě nebo čaji.

Závěr:

Tento recept vám umožní vytvořit nejen chutné, ale i esteticky přitažlivé cukroví, které potěší všechny milovníky kokosu a jemných krémových pochoutek.