Domácí hruškovo-čokoládový koláč: Ideální recept na víkendové pečení

Přemýšlíte, jak si zpříjemnit víkend? Vyzkoušejte náš recept na domácí hruškovo-čokoládový koláč, který je ideální pro ty chvíle, kdy se chcete věnovat pečení a zároveň si pochutnat na něčem výjimečném. Připravte si tento lahodný koláč a užijte si jeho úžasnou chuť spolu s rodinou nebo přáteli během odpočinkového víkendu.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Domácí hruškovo-čokoládový koláč: Ideální recept na víkendové pečení
Zdroj: gustoase.net

Domácí hruškovo-čokoládový koláč

Co budeme potřebovat:
  • 220 g mouky
  • 250 g smetany na šlehání s 35% tuku
  • 3 vejce
  • 120 g cukru
  • 25 g kakaa
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 1 lahvička vanilkové esence
  • 50 ml suchého červeného vína
  • 4 hrušky
  • 280 g tmavé čokolády
  • 20 g másla
  • 20 g lískových ořechů

Jak budeme postupovat:

1. Smetanu na šlehání dáme do mísy a šleháme, dokud se trochu nezpevní, poté přidáme cukr a pokračujeme ve šlehání, dokud směs neztuhne, a to tak, že když obrátíme mísu, směs nepadá.

2. Do směsi postupně přidáváme vejce a šleháme na nízké rychlosti. Po přidání všech vajec přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem. Směs mícháme pomocí špachtle pohyby zdola nahoru, dokud se vše dokonale nespojí.

3. Hrušky oloupeme, nakrájíme na kostičky nebo plátky podle preference a smícháme s vanilkovou esencí a vínem, necháme asi 10 minut stát, pak přidáme do směsi i s vínem.

4. Formu o velikosti 24 cm vymažeme máslem, nalijeme do ní směs a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme asi 35-40 minut v závislosti na vaší troubě.

5. Po upečení necháme dort vychladnout ve formě.

6. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni s 1 lžičkou másla, poté ji rozlijeme přes dort a ozdobíme nasekanými lískovými ořechy.

Domácí hruškovo-čokoládový koláč: Ideální recept na víkendové pečení
Zdroj: gustoase.net

Přejeme dobrou chuť a hodně štěstí při vaření! 🙂