Jak připravit tradiční Tiramisu: Krok za krokem návod pro perfektní dezert

Přinášíme vám krok za krokem návod, jak připravit tradiční Tiramisu, tento perfektní italský dezert, který si zamilujete od prvního sousta. Tiramisu je známé svou bohatou chutí, kombinací kávy, mascarpone a lahodných piškotů. Ať už jste začínající nebo zkušený kuchař, tento recept vás provede celým procesem a zajistí, že vaše Tiramisu bude dokonale krémové a chutné.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Jak připravit tradiční Tiramisu: Krok za krokem návod pro perfektní dezert
Zdroj: gustoase.net

Domácí tradiční Tiramisu

Co budeme potřebovat:

  • 500 g piškotů
  • 350 g mascarpone
  • 3 vejce
  • 6 lžic cukru
  • špetka soli
  • 1 lžíce likéru amaretto nebo brandy
  • 150 ml silné kávy
  • 1 lžička vanilkové esence
  • 150 g kakaa

Jak budeme postupovat:

1. Oddělíme bílky od žloutků. K žloutkům přidáme 3 lžíce cukru a šleháme, dokud nezískají světlou barvu. Vzniklý krém dáme do hrnce a šleháme ve vodní lázni, dokud se dobře nezahřeje. Žloutky by se neměly vařit, jen lehce, poté necháme směs vychladnout.

2. V samostatné míse šleháme bílky se špetkou soli, dokud nezačnou pěnit, postupně přidáme zbývající 3 lžíce cukru a šleháme, dokud nevznikne tuhá pěna.

3. Do bílkové pěny přidáme žloutkovou směs a mascarpone a mícháme, dokud nezískáme hladký krém.

4. V misce smícháme kávu s amarettem a vanilkovou esencí. Na dno vysoké formy o velikosti 25×25 cm (můžete použít i formu s odnímatelnými stěnami) položíme vedle sebe vrstvu piškotů, které rychle namočíme do kávové směsi. Piškoty namáčíme krátce.

5. Na piškoty nalijeme silnou vrstvu krému, poté přidáme další vrstvu piškotů namočených v kávě a na ně nalijeme zbývající krém.

Jak připravit tradiční Tiramisu: Krok za krokem návod pro perfektní dezert
Zdroj: gustoase.net
Jak připravit tradiční Tiramisu: Krok za krokem návod pro perfektní dezert
Zdroj: gustoase.net

6. Na poslední vrstvu krému prosejeme bohatou vrstvu kakaa. Dort necháme v chladničce do druhého dne.

Jak připravit tradiční Tiramisu: Krok za krokem návod pro perfektní dezert
Zdroj: gustoase.net

Přejeme dobrou chuť a hodně štěstí při vaření! 🙂

Jak připravit tradiční Tiramisu: Krok za krokem návod pro perfektní dezert
Zdroj: gustoase.net