Přinášíme vám krok za krokem návod, jak připravit tradiční Tiramisu, tento perfektní italský dezert, který si zamilujete od prvního sousta. Tiramisu je známé svou bohatou chutí, kombinací kávy, mascarpone a lahodných piškotů. Ať už jste začínající nebo zkušený kuchař, tento recept vás provede celým procesem a zajistí, že vaše Tiramisu bude dokonale krémové a chutné.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Domácí tradiční Tiramisu
Co budeme potřebovat:
- 500 g piškotů
- 350 g mascarpone
- 3 vejce
- 6 lžic cukru
- špetka soli
- 1 lžíce likéru amaretto nebo brandy
- 150 ml silné kávy
- 1 lžička vanilkové esence
- 150 g kakaa
Jak budeme postupovat:
1. Oddělíme bílky od žloutků. K žloutkům přidáme 3 lžíce cukru a šleháme, dokud nezískají světlou barvu. Vzniklý krém dáme do hrnce a šleháme ve vodní lázni, dokud se dobře nezahřeje. Žloutky by se neměly vařit, jen lehce, poté necháme směs vychladnout.
2. V samostatné míse šleháme bílky se špetkou soli, dokud nezačnou pěnit, postupně přidáme zbývající 3 lžíce cukru a šleháme, dokud nevznikne tuhá pěna.
3. Do bílkové pěny přidáme žloutkovou směs a mascarpone a mícháme, dokud nezískáme hladký krém.
4. V misce smícháme kávu s amarettem a vanilkovou esencí. Na dno vysoké formy o velikosti 25×25 cm (můžete použít i formu s odnímatelnými stěnami) položíme vedle sebe vrstvu piškotů, které rychle namočíme do kávové směsi. Piškoty namáčíme krátce.
5. Na piškoty nalijeme silnou vrstvu krému, poté přidáme další vrstvu piškotů namočených v kávě a na ně nalijeme zbývající krém.
6. Na poslední vrstvu krému prosejeme bohatou vrstvu kakaa. Dort necháme v chladničce do druhého dne.
Přejeme dobrou chuť a hodně štěstí při vaření! 🙂