Přivítejte sváteční sezónu s našimi citronovými crinkle sušenkami s bílou čokoládou, které jsou ideálním vánočním cukrovím. Tyto sušenky jsou dokonalou směsí osvěžující citronové chuti a sladké bílé čokolády, vytvářející neodolatelnou kombinaci, která potěší každého milovníka sladkého. Připravte si tyto krásné citronové crinkle sušenky a užijte si sváteční atmosféru s každým soustem.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Citronové crinkle sušenky s bílou čokoládou
Co budeme potřebovat:
- 200 g bílé čokolády
- 50 g másla s 82% tukem
- 100 g cukru
- 2 vejce
- 200 g mouky
- 4 g prášku do pečiva
- špetka soli
- 2 lžičky nastrouhané citronové kůry
- 150 g moučkového cukru
Jak budeme postupovat:
1. Bílou čokoládu rozlomíme na kousky a dáme do kovové mísy. Přidáme máslo nakrájené na kostičky a mísu umístíme nad vodní lázeň. Mícháme, dokud se čokoláda neroztaví, pak mísu odstavíme a necháme čokoládu vychladnout.
2. V jiné míse šleháme celá vejce s cukrem, dokud se cukr úplně nerozpustí. Směs vajec smícháme s rozpuštěnou bílou čokoládou.
3. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, solí a citronovou kůrou. Použijte bio citrony bez pesticidů.
4. Těsto hněteme, dokud nezískáme pevné a mírně elastické těsto, které lze tvarovat. Hotové těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme na 3 hodiny do lednice, nebo na 1 hodinu do mrazáku.
5. Mezitím vyložíme plech pečicím papírem, můžete použít i plech od trouby. Po vychlazení těsta z něj vytvoříme stejně velké kuličky. Každou kuličku obalíme v moučkovém cukru a položíme na plech.
6. Kuličky umístíme na plech tak, aby byly od sebe dostatečně daleko, protože při pečení budou těstoviny ploché.
7. Troubu předehřejeme na 190 stupňů a pečeme asi 10 minut. I když mohou sušenky po 10 minutách vypadat měkké, po vychladnutí ztvrdnou, proto je důležité je nechat vychladnout na plechu po dopečení.
Crinkle sušenky uchovávejte na suchém místě až 5-6 dní.
Přejeme dobrou chuť a hodně štěstí při vaření! 🙂