Chcete připravit úžasný dezert, který zaujme všechny vaše hosty? Náš recept na arašídovo-čokoládový dort je přesně to, co hledáte. Tento lákavý dort kombinuje bohatou chuť čokolády s křupavými arašídy, což vytváří neodolatelnou sladkou pochoutku. V tomto návodu vás krok za krokem provedeme celým procesem přípravy.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Arašídovo-čokoládový dort
Co budeme potřebovat:
Základ:
- 160 g čokoládových sušenek
- 70 g rozpuštěného másla
Krém:
- 220 g cukru
- 60 ml vody
- šťáva z 1/2 citronu
- 15 g želatiny + 60 ml vody
- 50 ml vroucí vody + 15 g kakaa
Poleva:
- 100 g čokolády
- 100 ml smetany 33%
- 50 g arašídů
Jak budeme postupovat:
1. Nalámané čokoládové sušenky dejte do mixéru – rozmixujte je jemně na písek, přendejte do mísy a přilijte rozpuštěné máslo – promíchejte a přesypejte do formy vyloženou fólií, vyhlaďte dnem sklenice a uložte na několik minut do lednice.
2. Do hrnce nasypejte cukr, přilijte vodu a vymáčkněte šťávu z 1/2 citronu – vařte na mírném ohni za stálého míchání.
3. Do misky jsi nasypejte želatinu a zalijte ji vodou – promíchejte, poté přelijte do velké mísy – vyšlehejte a postupně za stálého šlehání přilévejte uvařenou směs – šlehejte, dokud se nevytvoří krásná bílá pěna.
4. Do sklenice s vroucí vodou vsypte kakao – zamíchejte a vlijte do vyšlehané pěny – pořádně vyšlehejte dohladka.
5. Následně krém nalijte na základ ve formě, uložte do lednice a nakonec vyjměte z formy a odstraňte fólii.
6. Do jiné misky dejte nalámanou čokoládu a zalijte ji smetanou 33% – promíchejte a nalijte do připravené polevy, pak přisypejte mleté arašídy – promíchejte.
7. Nakonec celý dezert polijte polevou a uložte do lednice ztuhnout.
8. Po ztuhnutí ho podávejte s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!