Představte si spojení sušenek s tvarohovo-malinovým krémem v lahodném dortu. Výjimečný dort ze sušenek s jemným krémem je ideální pro ty, kteří hledají něco jedinečného a zároveň nenáročného na přípravu. Tato jemná kombinace chutí vás přenese do sladkého ráje a potěší vaše chuťové buňky i chuťové pohárky. Se šálkem skvělé kávy si budete připadat jako na obláčku.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Sušenkový nepečený tvarohovo-malinový dort s jemným krémem
Co budeme potřebovat:
Základ:
- 200 g sušenek
- 90 g rozpuštěného másla
Krém:
- 300 g krémového tvarohu
- 150 g cukru
- 2 lžíce vanilkové esence
- 400 g bílého jogurtu
- 200 ml smetany 33%
- 10 g agar agaru
- 300 g malin nebo jahod
Na zdobení:
- strouhaný kokos
Jak budeme postupovat:
1. Nalámané sušenky dejte do mixéru – rozmixujte je na jemný písek, přesypejte do mísy a přilijte rozpuštěné máslo – promíchejte, poté 2/3 přendejte do připravené formy o průměru 18 cm obalené ve fólii a dno sklenice uhlaďte a zbylou 1/3 si nechejte stranou.
2. Do mísy si dejte smetanový tvaroh, přisypejte cukr a přidejte vanilkovou esenci – promíchejte, pak přidejte bílý jogurt a přilijte smetanu 33% – dobře promíchejte do jemné směsi.
3. Připravenou směs přelijte do hrnce na sporáku a přisypte agar-agar – vařte na středním ohni za stálého míchání až do varu.
4. Po uvaření 1/3 krému naneste na základ v obruči a naaranžujte čerstvé maliny nebo jahody, znovu naneste krém a postup opakujte.
5. Na závěr posypejte dort zbylou 1/3 rozmixovaného těsta, které jste si odložili stranou, ozdobte strouhaným kokosem a uložte na 2-3 hodiny do lednice.
6. Sušenkový nepečený tvarohovo-malinový dort s jemným krémem podávejte s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!