Ořechy s čokoládovým krémem jsou lahodným cukrovím, které kombinuje křupavé těsto s bohatým čokoládovým krémem. Tento recept je ideální pro milovníky čokolády a oříšků.
Ingredience
Těsto:
- 200 g hladké mouky
- 80 g moučkového cukru
- 150 g másla
- 60 g mletých vlašských ořechů
- 2 lžičky kakaa
- Trošku skořice
Čokoládový krém:
- 100 g hořké čokolády
- 80 g másla
- 70 g cukru
- 250 ml smetany 33%
- 30 g kakaa
Postup přípravy
1) Příprava těsta: Smíchejte mouku, cukr, mleté vlašské ořechy, kakao a skořici. Přidejte máslo nakrájené na kostky a vypracujte hladké těsto. Nechte ho přes noc odpočinout v lednici.
2) Formování a pečení: Vytvořte z těsta válečky, z nichž odkrájejte malé kousky a zmáčkněte je do formiček na ořechy. Pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 10-15 minut. Nechte trochu vychladnout a pak vyklopte z formiček.
3) Nechejte odležet: Uložte upečené ořechy na týden v uzavřené nádobě, aby zkřehly.
4) Příprava čokoládového krému: Rozpusťte hořkou čokoládu s máslem, cukrem, smetanou a kakaem. Nechte krém v lednici ztuhnout.
5) Slepování: Krém nechte před použitím povolit v pokojové teplotě. Poté jím slepte dva a dva ořechy dohromady.
6) Dekorace: Namáčejte slepené ořechy částečně do čokolády a posypte mletými oříšky.
Tip
- Pro intenzivnější chuť můžete do těsta přidat více kakaa nebo použít různé druhy oříšků.
- Čokoládový krém můžete ochutit rumem nebo vanilkovým extraktem pro další vrstvu chuti.
Závěr
Ořechy s čokoládovým krémem jsou skvělým doplňkem k vánočnímu cukroví, ale mohou být také výborným doprovodem k odpolední kávě či jako luxusní sladkost pro speciální příležitosti.