Hledáte inspiraci pro chutný a jednoduchý pokrm, který potěší celou rodinu? Připravte si brambory plněné masem, smetanou a sýrem podle našeho snadného a chutného návodu. Je to ideální pokrm pro večeři během týdne, ale také skvělá volba pro speciální příležitosti. Připravit je může každý a zaručeně získáte pochvalu za své kulinářské umění.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Brambory plněné masem, smetanou a sýrem
Co budeme potřebovat:
- 5 velkých červených brambor
- 700 g masa (kuřecí, vepřové)
- 250 g smetany s 3,5% tuku
- 350 g strouhaného sýra
- podle chuti sůl a pepř
- 5 lžic oleje
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 svazek čerstvého kopru nebo 1 lžíce sušeného kopru
- 3 stroužky česneku
Jak budeme postupovat:
1. Začněte oloupáním brambor a jejich důkladným umytím ve studené vodě. Pak je rozkrojte na poloviny a vydlabejte je trochu uvnitř, abyste vytvořili tvar lodičky.
2. Umyjte maso a nakrájejte ho na co nejmenší kostičky. Ochuťte solí a pepřem podle chuti a osmažte na troše oleje.
3. V samostatné míse smíchejte 2 lžíce oleje se solí, sladkou paprikou a nasekaným koprem.
4. Na pečící plech položte pečicí papír a brambory rozmístěte po okraji.
5. Pomocí silikonového štětce potřete každou bramborovou lodičku směsí oleje a koření.
6. Dejte plech do trouby na 10 minut při teplotě 180 stupňů.
7. Po 10 minutách vyndejte plech a do každé bramborové lodičky přidejte osmažené maso.
8. Smetanu smíchejte s nastrouhanými stroužky česneku a rovnoměrně ji rozprostřete na každou bramborovou lodičku.
9. Přidejte strouhaný sýr a vraťte plech do trouby na dalších 25-30 minut při 180 stupňů.
10. Doba pečení se liší v závislosti na použité troubě, některé trouby pečou rychleji, jiné pomaleji. Brambory jsou hotové, když do nich snadno vstoupí vidlička a na povrchu sýr vytvoří lehce zlatavou kůrku.
Plněné brambory jsou skvělou a chutnou alternativou pro rychlou večeři nebo bohatý oběd, doplněné sezónním salátem.
Hotovo! Dobrou chuť! 🙂