Krémový koláč se sýrem a borůvkami

Představte si sladký únik do světa chutí s naším krémovým koláčem se sýrem a borůvkami. Tento dezert je dokonalou směsí jemného, nadýchaného těsta, bohaté a krémové sýrové náplně a sladkých, šťavnatých borůvek. Jeho příprava je snadná a výsledek je tak lahodný, že se stane vaším novým oblíbeným receptem.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Krémový koláč se sýrem a borůvkami
Zdroj: gustoase.net

Krémový koláč se sýrem a borůvkami

Co budeme potřebovat:

Suroviny pro korpus:

  • 2 vejce
  • 130 g mouky
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 80 g cukru
  • 30 g kakaa
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 150 ml smetany na šlehání
  • 1 lžička vanilkové esence

Suroviny pro náplň:

  • 250 g krémového sýru Philadelphie
  • 1 vejce
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 50 g moučkového cukru
  • 250 g borůvek

Jak budeme postupovat:

1. Příprava korpusu: Do misky dáme vejce a cukr. Mícháme, dokud nevznikne lehká pěna, poté přidáme rozpuštěné a vychladlé máslo, smetanu a vanilkovou esenci.

2. Mícháme na nízké rychlosti, poté přidáme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Lehce promícháme, dokud směs není hladká a bez hrudek.

3. Formu o rozměrech 24×20 cm potřeme trochou oleje, vyložíme pečicím papírem a nalijeme do ní těsto.

4. Příprava náplně: Vejce lehce rozšleháme vidličkou, poté smícháme se sýrem, vanilkovým cukrem a moučkovým cukrem.

5. Lžící pokládáme na korpus kousky sýrové směsi.

6. Po dokončení pokládání sýra na korpus ho posypeme umytými borůvkami.

Krémový koláč se sýrem a borůvkami
Zdroj: gustoase.net

7. Předehřejeme troubu na 180 stupňů a pečeme asi 35-40 minut.

8. Po upečení necháme dort vychladnout ve formě a až je studený, můžeme ho krájet a podávat.

Hotovo! Dobrou chuť! 🙂

Krémový koláč se sýrem a borůvkami
Zdroj: gustoase.net