Představte si sladký únik do světa chutí s naším krémovým koláčem se sýrem a borůvkami. Tento dezert je dokonalou směsí jemného, nadýchaného těsta, bohaté a krémové sýrové náplně a sladkých, šťavnatých borůvek. Jeho příprava je snadná a výsledek je tak lahodný, že se stane vaším novým oblíbeným receptem.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Krémový koláč se sýrem a borůvkami
Co budeme potřebovat:
Suroviny pro korpus:
- 2 vejce
- 130 g mouky
- 100 g rozpuštěného másla
- 80 g cukru
- 30 g kakaa
- 1 lžička prášku do pečiva
- 150 ml smetany na šlehání
- 1 lžička vanilkové esence
Suroviny pro náplň:
- 250 g krémového sýru Philadelphie
- 1 vejce
- 1 sáček vanilkového cukru
- 50 g moučkového cukru
- 250 g borůvek
Jak budeme postupovat:
1. Příprava korpusu: Do misky dáme vejce a cukr. Mícháme, dokud nevznikne lehká pěna, poté přidáme rozpuštěné a vychladlé máslo, smetanu a vanilkovou esenci.
2. Mícháme na nízké rychlosti, poté přidáme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Lehce promícháme, dokud směs není hladká a bez hrudek.
3. Formu o rozměrech 24×20 cm potřeme trochou oleje, vyložíme pečicím papírem a nalijeme do ní těsto.
4. Příprava náplně: Vejce lehce rozšleháme vidličkou, poté smícháme se sýrem, vanilkovým cukrem a moučkovým cukrem.
5. Lžící pokládáme na korpus kousky sýrové směsi.
6. Po dokončení pokládání sýra na korpus ho posypeme umytými borůvkami.
7. Předehřejeme troubu na 180 stupňů a pečeme asi 35-40 minut.
8. Po upečení necháme dort vychladnout ve formě a až je studený, můžeme ho krájet a podávat.
Hotovo! Dobrou chuť! 🙂