Když se řekne Vánoce, mnoho z nás si vzpomene na tradiční chutě a vůně: skořici, vanilku, perník… Ale co takhle něco netradičního a přesto neodolatelně dobrého? Pomerančové cukroví přináší do vánočního pečení osvěžující citrusovou notu, která se dokonale snoubí s klasickou čokoládou. Představte si kousnutí do křehkého cukroví a chuť sladké pomerančové marmelády s lehkým nádechem hořkosti z čokolády. Zní to lákavě, že?
Ingredience:
- 400 g hladké mouky
- 250 g másla
- 180 g moučkového cukru
- 2 žloutky
- Kůra z 1 velkého pomeranče
Postup:
1) V míse smíchejte mouku, cukr a nastrouhanou pomerančovou kůru.
2) Přidejte máslo a žloutky a vypracujte hladké těsto.
3) Z těsta vytvořte malá kolečka a pečte na 180°C cca 9 minut, nebo dokud nejsou lehce zlatavá.
4) Nechejte cukroví vychladnout.
Dokončení:
- Po vychladnutí cukroví slepíme dvě kolečka pomerančovou marmeládou.
- Polovinu cukroví namočte do rozpuštěné čokolády.
- Pro dokonalou vizuální a chuťovou tečku přidejte na čokoládovou část kousek kandované pomerančové kůry.
https://primainspirace.cz/2023/10/22/parizske-rohlicky-s-cokoladovou-polevou/
Závěrem:
Pomerančové cukroví přináší do vánočního stolu netradiční, ale zároveň velmi oblíbenou chuť. Je to dokonalý kontrast mezi sladkým a svěžím. Takže pokud hledáte něco nového, co by mohlo obohatit vaše vánoční pečivo, určitě vyzkoušejte tento recept. Věříme, že vás, vaše rodinu a přátele nadchne stejně jako nás. Veselé Vánoce a dobrou chuť!