Pikantní kuřecí maso na pánvi se zeleninou a rýží

Připravte se na pikantní kulinářský zážitek s naším receptem na kuřecí maso na pánvi se zeleninou a rýží. Ideální pro rychlý oběd nebo jako zdravá a sytá večeře, tento recept je skvělým způsobem, jak si vychutnat kuřecí maso v novém stylu.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Pikantní kuřecí maso na pánvi se zeleninou a rýží
Zdroj: gustoase.net

Pikantní kuřecí maso na pánvi se zeleninou a rýží

Co budeme potřebovat:
  • 1 kuřecí prsa
  • 2 pikantní červené papričky (čili)
  • 300 g mražené zeleninové směsi
  • 1 cibule
  • 50 ml oleje
  • 1 mrkev
  • 1 lžíce pálivé paprikové kořenící směsi
  • 1 lžička curry
  • sůl a pepř dle chuti
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 200 g rýže
  • 3 snítky petrželky

Jak budeme postupovat:

1. Rýži důkladně propláchneme, poté ji zalijeme čistou vodou a necháme nabobtnat asi 10 minut. Po 10 minutách rýži uvaříme podle návodu na obalu.

2. Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na proužky nebo větší kousky podle preferencí.

3. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, stejně postupujeme i s pikantními papričkami a mrkví.

4. Ve woku nebo hluboké pánvi rozpálíme olej, osmahneme cibuli a mrkev asi 1-2 minuty, poté přidáme kuřecí prsa, papričky, sůl a pepř. Přikryjeme pokličkou a smažíme, dokud maso nezhnědne.

5. Když je maso téměř hotové, přidáme zeleninovou směs, sójovou omáčku, paprikovou směs a curry. Dobře promícháme a necháme na mírném ohni pod pokličkou asi 2-3 minuty.

6. Uvařenou rýži slijeme a přesuneme do mísy. Přidáme zeleninu a kuřecí maso. Lehce promícháme, dokud se vše nespojí, a podáváme teplé, posypané petrželkou.

7. Pokud nechcete směs míchat přímo v pánvi, můžete si na talíři vytvořit porci rýže, na okraj navršit kuřecí maso se zeleninou a posypat petrželkou.

Přejeme vám dobrou chuť a zábavu při vaření!

Pikantní kuřecí maso na pánvi se zeleninou a rýží
Zdroj: gustoase.net
Pikantní kuřecí maso na pánvi se zeleninou a rýží
Zdroj: gustoase.net