Připravte se na pikantní kulinářský zážitek s naším receptem na kuřecí maso na pánvi se zeleninou a rýží. Ideální pro rychlý oběd nebo jako zdravá a sytá večeře, tento recept je skvělým způsobem, jak si vychutnat kuřecí maso v novém stylu.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Pikantní kuřecí maso na pánvi se zeleninou a rýží
Co budeme potřebovat:
- 1 kuřecí prsa
- 2 pikantní červené papričky (čili)
- 300 g mražené zeleninové směsi
- 1 cibule
- 50 ml oleje
- 1 mrkev
- 1 lžíce pálivé paprikové kořenící směsi
- 1 lžička curry
- sůl a pepř dle chuti
- 2 lžíce sójové omáčky
- 200 g rýže
- 3 snítky petrželky
Jak budeme postupovat:
1. Rýži důkladně propláchneme, poté ji zalijeme čistou vodou a necháme nabobtnat asi 10 minut. Po 10 minutách rýži uvaříme podle návodu na obalu.
2. Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na proužky nebo větší kousky podle preferencí.
3. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, stejně postupujeme i s pikantními papričkami a mrkví.
4. Ve woku nebo hluboké pánvi rozpálíme olej, osmahneme cibuli a mrkev asi 1-2 minuty, poté přidáme kuřecí prsa, papričky, sůl a pepř. Přikryjeme pokličkou a smažíme, dokud maso nezhnědne.
5. Když je maso téměř hotové, přidáme zeleninovou směs, sójovou omáčku, paprikovou směs a curry. Dobře promícháme a necháme na mírném ohni pod pokličkou asi 2-3 minuty.
6. Uvařenou rýži slijeme a přesuneme do mísy. Přidáme zeleninu a kuřecí maso. Lehce promícháme, dokud se vše nespojí, a podáváme teplé, posypané petrželkou.
7. Pokud nechcete směs míchat přímo v pánvi, můžete si na talíři vytvořit porci rýže, na okraj navršit kuřecí maso se zeleninou a posypat petrželkou.
Přejeme vám dobrou chuť a zábavu při vaření!