Vepřová játra v rajčatové omáčce s červeným vínem

Připravte se na kulinářský zážitek s naším receptem na vepřová játra v rajčatové omáčce s červeným vínem. Ať už plánujete rodinný oběd nebo hledáte něco speciálního pro večerní hostinu, tento pokrm jistě ohromí svou chutí. Následujte náš snadný krok za krokem návod a připravte si pokrm, který se stane hvězdou vašeho stolu.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Vepřová játra v rajčatové omáčce s červeným vínem
Zdroj: gustoase.net

Vepřová játra v rajčatové omáčce s červeným vínem

Co budeme potřebovat:

  • 1 kg vepřových jater
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 100 ml suchého červeného vína
  • 400 ml rajčatové omáčky
  • 1 lžíce mouky
  • sůl, pepř a tymián dle chuti
  • 1 svazek petrželky
  • 200 ml mléka

Jak budeme postupovat:

1. Játra opláchneme pod studenou vodou a nakrájíme na hrubší plátky. Plátky jater vložíme do mísy a přelijeme mlékem. Zakryjeme utěrkou a necháme asi 35 minut odstát.

2. Po 35 minutách mléko slijeme a játra osušíme papírovými utěrkami.

3. V pánvi rozpálíme 3 lžíce oleje a osmahneme plátky jater spolu s několika snítkami petrželky. Opečeme asi 1 minutu z každé strany, pak vyjmeme na talíř. Játra ještě nebudou úplně hotová, ale dovaří se v troubě.

Vepřová játra v rajčatové omáčce s červeným vínem
Zdroj: gustoase.net

4. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji, dokud nezměkne. Přidáme mouku, rajčatovou omáčku, víno, sůl, pepř, tymián a rozdrcené stroužky česneku. Vaříme asi 2-3 minuty, poté odstavíme z ohně.

5. Do pekáče vložíme plátky jater a zalijeme rajčatovou omáčkou. Pekáč dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme asi 35 minut, dokud omáčka nezhoustne a játra nebudou hotová.

Vepřová játra v rajčatové omáčce s červeným vínem
Zdroj: gustoase.net

6. Krátce před koncem pečení posypeme játra zbylou nasekanou petrželkou. Měli bychom získat jemně zlatavá játra, která jsou uvnitř měkká a šťavnatá.

7. Vepřová játra podáváme teplá, ideálně s bramborovou kaší.

Dobrou chuť!