Hledáte jednoduchý, ale chutný recept, kterým ohromíte své hosty? Roláda z mletého masa se slaninou a sýrem je ideální volbou! Tento recept je snadný na přípravu, a přesto dostatečně chutný, aby na večeři udělal dojem. V tomto článku vám ukážeme, jak snadno můžete kombinovat mleté maso, křupavou slaninu a rozplývající se sýr. Pojďme se do toho pustit!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Roláda z mletého masa se slaninou a sýrem
Co budeme potřebovat:
- 750 g mletého vepřového nebo směsi s hovězím
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 vejce
- 2 krajíce chleba
- sůl a pepř dle chuti
- paprika
- 3 lžíce strouhanky
- 3 lžíce sezamových semínek
- 200 g plátků sýra
- 150 g plátků slaniny
- 1 svazek petrželky
- 1 lžička sladké papriky
- 200 ml zeleninového vývaru nebo horké vody
Jak budeme postupovat:
1. Mleté maso dáme do velké mísy. Cibuli oloupeme, umyjeme a nadrobno nakrájíme, stejně postupujeme i s paprikou.
2. Česnek nastrouháme na jemno a přidáme k masu, poté přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, papriku, petrželku.
3. Rozklepneme dvě vejce, přidáme namočený a dobře vymačkaný chléb a vše dobře promícháme rukou.
4. Maso ochutíme solí a pepřem, přidáme papriku a dobře promícháme.
5. Na pracovní desku rozložíme alobal a rovnoměrně na něj nasypeme strouhanku a sezamová semínka. Na strouhanku položíme maso a rukou ho vyrovnáme do cca 1 – 1,5 cm vysoké vrstvy ve tvaru obdélníku o rozměrech 40 x 30 cm. Na vrstvu masa položíme plátky slaniny a na slaninu plátky sýra.
6. Pomocí alobalu pevně zabalíme roládu do tvaru dokonalého válečku. Alobal odvineme a potřeme roládu trochou oleje, pak ji opatrně položíme do pekáče, do kterého jsme dali 200 ml zeleninového vývaru nebo jen vody.
7. Voda nebo vývar pomůže roládě zůstat uvnitř jemná a zvenku křupavá.
8. Předehřejeme troubu na 180 stupňů a pečeme asi 35-40 minut, dokud roláda není hezky upečená a svrchu lehce zlatavá. Po upečení necháme vychladnout, pak můžeme nakrájet a podávat.
Hotovo! Dobrou chuť!:)