Dort Pavlova s mascarpone a ovocem je skvělým dezertem pro každou příležitost. Tento vizuálně atraktivní dezert je nejen lahodný, ale i snadný na přípravu. Objevte s námi tajemství dokonalé Pavlovky, která zaujme nejen svou chutí, ale i krásou.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Dort Pavlova s mascarpone a ovocem
Co budeme potřebovat:
Pro korpus z bílků:
- 6 bílků
- 1 lžička škrobu
- 2 lžičky citronové šťávy
- 250 g cukru
- špetka soli
- 1 lžička instantní kávy
- 1 sáček vanilkového cukru
Suroviny pro krém:
- 250 g mascarpone
- 250 g smetany na šlehání
- 1 sáček vanilkového cukru
- 500 g lesního ovoce (maliny, ostružiny, borůvky)
Jak budeme postupovat:
1. Bílky dáme do mísy, přidáme sůl a šleháme mixérem, dokud nezačnou lehce pěnit.
2. Postupně lžící přidáváme cukr a pokračujeme ve šlehání na střední rychlosti po každé přidané lžíci cukru. Šleháme, dokud nezískáme tvrdý, lesklý a dobře spojený sníh. Pokud obrátíme mísu, sníh by neměl spadnout.
3. K hotovému sněhu přidáme citronovou šťávu, instantní kávu, vanilkový cukr a škrob. Velmi krátce mícháme, dokud se všechny ingredience nespojí.
4. Troubu předehřejeme na 150 stupňů. Na plech vyložený pečicím papírem naneseme šlehané bílky. Lžící vytvarujeme bílky do kruhového tvaru ptačího hnízda s prostorem pro náplň a průměrem 20 cm.
5. Plech dáme do trouby a pečeme při 150 stupních asi 1 hodinu. “Pěna” musí být tvrdá a lehce křupavá zvenčí. Po dopečení necháme vychladnout v troubě. Pokud ji vyjmeme ven skoro, může se sníh propadnout.
6. Příprava náplně: Smetanu na šlehání šleháme, dokud neztuhne, pak smícháme s mascarpone a vanilkovým cukrem. Do vychladlého korpusu dáme celý krém z mascarpone.
7. Na vrch položíme umyté ovoce a dort dáme chladit.
8. Je dobré sestavit dort Pavlova asi 2 hodiny před podáváním, aby se sníh snadno krájel.
9. Můžete použít jakýkoliv jiný typ ovoce, které chcete, například kiwi, jahody.
Hotovo! Dobrou chuť! 🙂