Klášterní cukroví – kombinace ořechů, kakaové chuti a jemného nádechu skořice

Klášterní cukroví nese s sebou vzpomínky na tajemné klášterní chodby, kde mnichové a jeptišky připravovali tyto lahodné pochoutky v tichu a soustředění. S kombinací ořechů, kakaové chuti a jemného nádechu skořice je toto cukroví dokonalým zážitkem pro váš vánoční stůl.

Zdroj: Irena Nováková

Ingredience:

Těsto:

  • 180 g hladké mouky
  • 80 g moučkového cukru
  • 140 g másla
  • 80 g mletých ořechů
  • 1/2 lžičky škořice
  • 1 lžíce kakaa
  • Strouhaná kůra z 1/2 citronu

Krém:

  • 80 g mletých ořechů
  • 80 g mletých piškotů
  • 2 lžíce rybízové marmelády
  • 20 ml rumu
  • 80 g máslového krému (podle vaší oblíbené receptury)

Poleva:

  • Bílá čokoláda
  • Tmavá čokoláda

Postup:

1) V misce smíchejte všechny ingredience pro těsto a vypracujte hladké těsto.

2) Těsto rozválejte na pomoučněném válci a vykrájejte požadované tvary.

3) Upečte v předehřáté troubě na 180°C do zlatova.

4) Nechte vychladnout.

5) Pro krém smíchejte všechny ingredience dohromady a vytvořte hladkou směs.

6) Na jedno cukroví naneste krém a přiklopte druhým kouskem cukroví.

7) Roztopte bílou a tmavou čokoládu v oddělených miskách.

8) Naneste čokoládu a nechte ztuhnout.

TIP: naskládám je tak blízko sebe a čokošku dám do mikroten sáčku a až je taková kašovitá, tak ustřihnu rožek a jedu cik cak. Jo zaflákám si linku, ale jedině tak docílím že je to rovný

Závěrem:

Klášterní cukroví přináší nostalgii a teplé vzpomínky na dávné doby. S tímto receptem si můžete tyto chvíle připomenout a sdílet je se svými blízkými. Užijte si klidné chvíle u vánočního stolu s těmito lahůdkami, které nabízejí kombinaci bohatých chutí a textur. Přejeme vám krásné svátky plné radosti a spokojenosti!