Máte chuť na něco sladkého a elegantního, co zaujme nejen svým vzhledem, ale i chutí? Představujeme vám recept na Žloutkové řezy, které jsou skvělým způsobem, jak využít listového těsta a připravit nádherný a chutný desert.
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- Dva pláty listového těsta
Pudinková náplň:
- 600 ml mléka
- 2 pytlíky vanilkového pudinku
- 2 sáčky vanilkového cukru
- 200 g změklého másla
- 80 g moučkového cukru
Poleva:
- 100 g moučkového cukru
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce rumu
- 1 lžíce horké vody
Další:
- Marmeláda na potření
Doporučujeme – Žloutkové řezy s čokoládovým krémem – jednoduchý recept a úžasná chuť
Jak budeme postupovat:
1) Upéct dva pláty listového těsta dle návodu na balení.
2) Uvařit pudink: Smíchejte 600 ml mléka, 2 pytlíky vanilkového pudinku a 2 sáčky vanilkového cukru. Uvařte pudink dle návodu.
3) Do vychladlého pudinku přidat 200 g změklého másla a 80 g moučkového cukru. Smíchejte vše v mixéru.
4) První plát těsta potřít pudinkovou směsí a přiklopit druhým plátem. Potřít marmeládou a nechat v lednici vychladit na dvě hodiny.
5) Připravit polevu: Smíchejte 100 g moučkového cukru, 2 lžíce citronové šťávy, 1 lžíci rumu a 1 lžíci horké vody. Dobře promíchejte, aby v polevě nebyly hrudky, a nechte vychladit.
6) Vychladlou polevou potřít řezy a nechat v lednici znovu vychladit. Poté krájet a podávat.
A voilà! Vaše Žloutkové řezy jsou připraveny k podávání. Tento recept je skvělý na oslavy, svátky, nebo prostě jen tak, když máte chuť se rozmazlovat. Ocení ho nejen milovníci sladkých dobrot, ale i ti, kteří si potrpí na kvalitní a vkusný desert. Dobrou chuť!