Osvěžující žloutkové řezy – rychlovky z listového těsta

Máte chuť na něco sladkého a elegantního, co zaujme nejen svým vzhledem, ale i chutí? Představujeme vám recept na Žloutkové řezy, které jsou skvělým způsobem, jak využít listového těsta a připravit nádherný a chutný desert.

Zdroj: Kateřina Kudeříková

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • Dva pláty listového těsta

Pudinková náplň:

  • 600 ml mléka
  • 2 pytlíky vanilkového pudinku
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 200 g změklého másla
  • 80 g moučkového cukru

Poleva:

  • 100 g moučkového cukru
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce rumu
  • 1 lžíce horké vody

Další:

  • Marmeláda na potření

Doporučujeme – Žloutkové řezy s čokoládovým krémem – jednoduchý recept a úžasná chuť


Jak budeme postupovat:

1) Upéct dva pláty listového těsta dle návodu na balení.

2) Uvařit pudink: Smíchejte 600 ml mléka, 2 pytlíky vanilkového pudinku a 2 sáčky vanilkového cukru. Uvařte pudink dle návodu.

3) Do vychladlého pudinku přidat 200 g změklého másla a 80 g moučkového cukru. Smíchejte vše v mixéru.

4) První plát těsta potřít pudinkovou směsí a přiklopit druhým plátem. Potřít marmeládou a nechat v lednici vychladit na dvě hodiny.

5) Připravit polevu: Smíchejte 100 g moučkového cukru, 2 lžíce citronové šťávy, 1 lžíci rumu a 1 lžíci horké vody. Dobře promíchejte, aby v polevě nebyly hrudky, a nechte vychladit.

6) Vychladlou polevou potřít řezy a nechat v lednici znovu vychladit. Poté krájet a podávat.

A voilà! Vaše Žloutkové řezy jsou připraveny k podávání. Tento recept je skvělý na oslavy, svátky, nebo prostě jen tak, když máte chuť se rozmazlovat. Ocení ho nejen milovníci sladkých dobrot, ale i ti, kteří si potrpí na kvalitní a vkusný desert. Dobrou chuť!