Dnes vám představíme náš oblíbený recept na domácí čokoládovo-ořechové kuličky s rumem – jednoduchou, ale neuvěřitelně delikátní pochoutku. Jsou ideální pro slavnostní příležitosti nebo jako rychlý sladký zákusek k odpolední kávě. Tyto kuličky jsou jednoduché na přípravu a zaručeně potěší každého milovníka sladkého. Pojďme na to!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Domácí čokoládovo-ořechové kuličky s rumem
Co budeme potřebovat:
- 160 g mléčné čokolády
- 160 g hořké čokolády s 80% kakaa
- 160 g másla s 82% tuku
- 120 g vanilkového moučkového cukru
- 260 g mletých nebo co nejjemněji nasekaných vlašských ořechů
- 1 lahvička rumové esence
Jak budeme postupovat:
1. Mléčná a hořká čokoláda se rozlomí na kousky a rozpustí ve vodní lázni.
2. Jakmile je čokoláda dobře rozpuštěná, sundáme nádobu z páry a do směsi přidáme 200 g z celkového množství mletých ořechů (60 g si necháme na obalení kuliček), rumovou esenci a dobře promícháme lžící, dokud nezískáme homogenní směs.
3. Zvlášť vyšleháme měkké máslo při pokojové teplotě s moučkovým cukrem, poté do něj přidáme čokoládovou směs a opět důkladně promícháme.
4. Získanou směs dáme ztuhnout do lednice přibližně na 1 hodinu. Po 1 hodině pomocí lžíce na zmrzlinu vytvoříme kuličky, obalíme je ve zbylých 60 g mletých ořeších, přeneseme na pečící papír nebo papír na bonbóny a necháme v chladu ztuhnout po dobu 2-3 hodin.
Hotovo! Dobrou chuť! 🙂
