Když večer přijde čas na relaxaci a posezení s přáteli či rodinou, není nic lepšího než doplnit tento okamžik výtečným snackem. Naše domácí kynuté tyčinky se zelenými olivami jsou skvělým doplňkem právě pro tyto chvíle. Jednoduché na přípravu, ale zároveň plné chuti. Pojďme na recept!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Domácí kynuté tyčinky se zelenými olivami
Co budeme potřebovat:
- 500 g mouky
- 10 g čerstvého droždí
- 320 ml vody
- špetka soli
- 1 lžička cukru
- 100 g olivového oleje
- 150 g zelených oliv bez pecek
- 200 g strouhaného parmazánu
Jak budeme postupovat:
1. Do malé mísy dáme droždí, lžičku cukru a 2 lžíce vlažné vody. Směs dobře promícháme a necháme odstát asi 10 minut.
2. Olivy nasekáme co nejjemněji.
3. Mouku dáme do vysoké mísy a uprostřed vytvoříme důlek. Do důlku přidáme směs droždí, olej, mírně teplou vodu (ne horkou) a špetku soli.
4. Těsto hněteme rukou, dokud nezačne být pružné, poté do něj přidáme nasekané olivy. Hněteme, dokud nezískáme pružné těsto, které tvarujeme do koule.
5. Těsto přikryjeme kuchyňskou utěrkou a necháme asi 1 hodinu kynout na teplém místě bez průvanu, dokud si nezdvojnásobí objem.
6. Po 1 hodině rozválíme těsto na hrubší plát a nožem krájíme tyčinky na 2 cm široké proužky. Na tyčinky nasypeme strouhaný parmazán a každou z nich zatočíme do spirály.
7. Plech vyložíme pečicím papírem, na něj položíme tyčinky a pečeme asi 25 minut v předehřáté troubě na 180 stupňů, dokud lehce nezhnědnou.
8. Když jsou tyčinky zlatavé, vypneme troubu a necháme je úplně vychladnout. Hotovo!
Dobrou chuť! 🙂