Limetkové hrušky jsou svěžím a elegantním cukrovím, které kombinuje jemnou chuť limetky s křehkým těstem. Tento recept je ideální pro milovníky netradičních chutí a přináší osvěžující změnu do svátečního cukroví.
Ingredience:
Na těsto:
- 300 g hladké mouky
- 200 g másla
- 100 g moučkového cukru
- Kůra a šťáva z jedné limetky
- Špetka soli
- 2 žloutky
- 2 balíčky vanilkového cukru
Na slepování a polevu:
- Džem (na slepení)
- Limetková šťáva
- Rum
- Moučkový cukr
- Kousek bílku
- Lžíce horké vody
Na dekoraci:
- Cukrový máček
Postup:
1) Příprava těsta: Smíchejte hladkou mouku, máslo, moučkový cukr, limetkovou kůru, šťávu z limetky, sůl, žloutky a vanilkový cukr. Vypracujte hladké těsto a nechte ho odpočívat.
2) Pečení: Těsto vyválejte a vykrajujte tvary. Pečte je na plechu s pečicím papírem v předehřáté troubě na 180 °C do zlatova. Nechte upečené kousky vychladnout.
3) Slepování: Propasírujte džem, přidejte trochu limetkové šťávy a rumu. Použijte směs na slepení dvou kousků cukroví.
4) Příprava limetkové polevy: Smíchejte šťávu z jedné limetky, moučkový cukr, kousek bílku a lžíci horké vody. Utřete do hladké polevy.
5) Dekorace: Hotové cukroví potřete limetkovou polevou, posypte cukrovým máčkem a dozdobte dle chuti.
Doporučení
- Můžete experimentovat s různými druhy džemu pro slepování a přidat více limetkové šťávy pro intenzivnější chuť.
Závěr
Limetkové hrušky jsou nápadité a osvěžující cukroví, které přináší svěží chuť limetky do tradičního svátečního pečení. Jsou ideální pro ty, kteří hledají něco nového a originálního.