Božský kakaový dort, který vás okouzlí: Náš oblíbený recept

Vítejte uvnitř světa sladkostí a čokolády! Dnes vám přinášíme recept na božský kakaový dort, který vás zcela jistě okouzlí. Tato lahodná dobrotka je tou nejlepší pochoutkou pro všechny milovníky čokolády. Pojďme se pustit do přípravy!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Kakaový dort

Co budeme potřebovat:

Ingredience pro korpus:

  • 8 polévkových lžic hladké mouky
  • 150 g cukru
  • 6 vajec
  • 40 ml oleje
  • 30 ml vody
  • 3 polévkové lžíce kakaového prášku
  • 30 g mletých vlašských ořechů
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • špetka soli

Ingredience pro krém:

  • 250 g másla s obsahem tuku 82%
  • 200 g cukru
  • 40 ml mléka
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 1 lžička rumu nebo rumového aroma
  • 40 g kakaového prášku
  • 2 vajíčka

Ingredience pro polevu:

  • 250 ml silné kávy

Další ingredience:

  • 150 g hořké čokolády

Jak budeme postupovat:

1. Příprava korpusu: Oddělte bílky od žloutků. K bílkům přidejte špetku soli a vodu, a šlehejte na střední rychlosti, dokud se nevytvoří pěna. Postupně přidávejte cukr a vanilkový cukr a šlehejte, dokud nedosáhnete hustého a lesklého sněhu.

2. V malé míse smíchejte žloutky s olejem a přidejte tuto směs do sněhu z bílků.

3. Ve druhé míse smíchejte mouku, kakao, mleté vlašské ořechy a prášek do pečiva. Tuto směs postupně přidávejte do směsi z bílků a žloutků a jemně míchejte, aby vznikla homogenní směs.

4. Těsto vlijte do dortové formy o průměru 28 cm, kterou jste vyložili pečícím papírem, a pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C po dobu přibližně 30 minut. Po upečení nechte korpus vychladnout.

5. Příprava krému: V míse smíchejte vajíčka s krupicovým cukrem a mlékem a dejte mísu nad hrníček s vroucí vodou (nad vodní lázeň).

6. Míchejte na mírném ohni, dokud směs nezačne houstnout. Poté odstraňte z ohně, přidejte rum nebo rumové aroma a prosejte kakaový prášek, abyste zabránili hrudkám. Dobře promíchejte a nechte vychladnout.

7. Máslo, které máte předem připravené při pokojové teplotě, šlehejte, dokud nezíská lehkou pěnu. Pak přidejte vychlazenou směs s kakaem a opět šlehejte, dokud se všechno dobře spojí.

8. Sestavení dortu: První plát korpusu položte na dortový tácek a pokapejte ho silnou kávou. Na korpus naneste vrstvu připraveného krému.

9. Druhý plát korpusu také pokapejte kávou a položte ho na první vrstvu krému.

10. Dort celý obalte zbývajícím krémem.

11. Roztopenou hořkou čokoládu rozlijte na dort a nechte ji ztuhnout.

12. Dort nechte alespoň 2-3 hodiny ztuhnout v lednici nebo ideálně přes noc, než ho krájíte a podáváte. Dobrou chuť! 🙂