Kakaové sádlovky plněné marmeládou, bílou čokoládou a lískovým oříškem

Když přichází sváteční období, každá domácnost má své vlastní kulinářské tradice, které nesmí chybět. Jedním z klenotů českého vánočního pečení jsou nepochybně kakaové sádlovky. Tyto malé lahůdky přinášejí kombinaci bohaté chuti kakaa, krémovosti sádla a sladkého doteku marmelády, která jejich chuť dokonale doplňuje.

Zdroj: istockphoto.com

Ingredience:

Těsto:

  • 150 g sádla
  • 170 g hladké mouky
  • 150 g moučkového cukru
  • 60 g kvalitního kakaa

Doplňky:

  • Bílá čokoláda
  • Marmeláda (rybízová, višňová, apod.)

Postup:

1) Příprava sádla: Sádlo necháme mimo lednici povolit do měkké konzistence.

2) Vytvoření těsta: V míse smícháme mouku, moučkový cukr a kakao. Přidáme sádlo a rukama vypracujeme hladké těsto.

3) Těsto tvarujeme do válečku, zabalíme do potravinářské folie a necháme přes noc odležet v lednici.

4) Druhý den těsto vyndáme a necháme trochu povolit.

5) Formujeme kuličky a klademe je na plech vyložený pečícím papírem.

6) Vytvoříme do kuliček důlky, ideálně pomocí obráceného koncem vařečky.

7) Pečeme v předehřáté troubě na 170°C zhruba 10 minut.

8) Po vychladnutí sádlovky doplníme marmeládou nebo bílou čokoládou a uložíme na chladné místo.

Doporučení a tipy:

Kakaové sádlovky jsou ideální na přípravu s předstihem. Díky tomu, že je můžete připravit alespoň týden před podáváním, těsto krásně nasaje chutě marmelády, a sádlovky budou krásně měkké a aromatické.

Vyzkoušejte také:

Závěr:

Kakaové sádlovky jsou výborným přírůstkem na vánoční stůl, a jejich tradiční chuť bude jistě zahřát srdce vás i vašich blízkých. Šťastné a veselé svátky a dobrou chuť přeje náš tým!