Mini muffiny s máslovým krémem a čokoládou jsou malé kousky lahůdky, které vás jistě dostanou svou chutí a dokonalým spojením máslového krému a čokolády. Připravte se na chuťovou explozi! Pojďme na recept!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Mini muffiny s máslovým krémem a čokoládou
Co budeme potřebovat:
Pro muffiny:
- 3 velká vajíčka
- 150 g cukru
- 70 ml oleje
- 150 g řeckého jogurtu
- 140 g mouky
- 40 g kakaa
- 50 g tmavé čokolády (nasekané nebo nastrouhané)
- 1 špetka soli
- 10 g prášku do pečiva
- 1 malá lahvička rumové nebo vanilkové esence
Pro krém:
- 250 g másla (s obsahem tuku 82%)
- 200 g kondenzovaného mléka
- 2 lžičky vanilkového cukru
- 1 lžička kakaa
- 2 lžičky horké vody
Jak budeme postupovat:
1. Ve velké míse šlehejte vajíčka spolu s cukrem a špetkou soli. Mixujte asi 10 minut, dokud směs nezdvojnásobí svůj objem.
2. Postupně přilijte olej, stále míchejte.
3. Do směsi opatrně vmíchejte řecký jogurt lžící.
4. V misce smíchejte mouku, prášek do pečiva a kakao. Tuto směs prosejte do tekuté směsi a opatrně promíchejte, aby nevznikaly hrudky.
5. Přidejte nasekanou nebo nastrouhanou tmavou čokoládu a esenci rumu nebo vanilky, a opatrně promíchejte, aby se všechny ingredience rovnoměrně spojily.
6. Připravte si plech na muffiny se 12 formičkami a do každé formičky umístěte papírový košík na muffiny. Naplňte každou formičku těstem do tří čtvrtin.
7. Troubu předehřejte na 180 stupňů Celsia a pečte muffiny asi 25 minut, dokud nebudou střední části muffinů vlhké a nadýchané.
8. Po upečení nechte muffiny úplně vychladnout, než je začnete zdobit.
9. Příprava krému: Ujistěte se, že máslo má pokojovou teplotu, a poté jej šlehejte s vanilkovým cukrem, dokud nezískáte hladký krém.
10. Přidejte kondenzované mléko a míchejte další 2 minuty.
11. V samostatné misce smíchejte kakao s horkou vodou, dokud nevznikne pasta, a přidejte ji do máslového krému. Míchejte další minutu, aby se vše dobře spojilo.
12. Až budou muffiny zcela vychlazené, naneste krém do sáčku na zdobení a každý muffin bohatě ozdobte.
TIPY:
- Pokud chcete muffiny ještě vzdušnější, ujistěte se, že všechny ingredience jsou při pokojové teplotě, než začnete s přípravou.
- Pokud chcete, aby muffiny měly ještě výraznější chuť po čokoládě, můžete do těsta přidat nasekanou tmavou čokoládu ve větších kouscích.
Vyzkoušejte také náš jednoduchý recept na dokonalý vanilkový krém:
https://primainspirace.cz/2023/11/14/jednoduchy-recept-na-dokonaly-vanilkovy-krem/