Dnešní recept, který vám nabízíme, jsou delikátní těstoviny penne s kuřecím masem a houbami v sýrové omáčce. Její příprava je velmi jednoduchá a snadná a zvládne ji každý, i začátečník v kuchyni! Sýrová omáčka ze sýra gorgonzola a smetany dodává těstovinám lahodnou a jemnou chuť. Lahodná a báječná večeře je na stole!
Těstoviny s kuřecím masem a houbami v sýrové omáčce
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
Marinované maso:
- 2 kuřecí prsa
- mletá sladká a pálivá paprika – podle chuti
- špetka zázvoru
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
Omáčka:
- 1 cibule
- 1-2 stroužky česneku
- 300 g žampiony
- 100 g sýra gorgonzola
- 125 ml vývaru
- 125 ml smetany 30%
- 2-3 hrsti čerstvého špenátu
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
Ostatní:
- 250 g těstovin penne
- olivový olej – na smažení
Jak budeme postupovat:
1. Kuřecí maso nakrájejte na kostky a posypejte oblíbeným kořením: mletou sladkou a pálivou paprikou, špetkou zázvoru, solí a mletým černým pepřem, poté pokapejte olivovým olejem – důkladně promíchejte a odložte stranou, aby se marinovalo.
2. Nakrájejte cibuli jemně, česnek na drobno a žampiony nakrájejte na půlměsíčky.
3. Na pánvi rozehřejte olivový olej, vsypejte cibuli a po chvíli nakrájený česnek – na středním plameni osmahněte do průhledna, pak osmaženou cibuli s česnekem seškrábněte na okraj pánve do volného prostoru a přidejte marinované kuřecí maso – smažte, dokud neztratí růžovou barvu.
4. Následně přidejte žampiony chvíli restujte, potom přidejte sýr gorgonzolu, přilijte vývar a smetanu – zahřívejte na mírném ohni, dokud se sýr nerozpustí a nevytvoří se smetanou a vývarem jednotnou omáčku, dále ještě přimíchejte čerstvý špenát – promíchejte a dochuťte solí a černým mletým pepřem.
5. Mezitím uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obale, ale nejlepší jsou al dente a po uvaření je sceďte a vsypejte do omáčky – dobře promíchejte.
6. Uvařené těstoviny s kuřecím masem a houbami v sýrové omáčce podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.
Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!