Těstovinový pekáč s paprikou, klobásou, houbami a spoustou sýra

Těstovinový pekáč s paprikou, klobásou, houbami a spoustou sýra jsou rychlým a snadným receptem, který je ideální pro vydatný oběd nebo večeři. Příprava je velice snadná a hlavně rychlá. Jsou syté, delikátní a neskutečné lahodné. Takže neváhejte a pusťte se do jejich přípravy!

Těstovinový pekáč s paprikou, klobásou, houbami a spoustou sýra
Zdroj: smakinatalerzu.pl

Těstovinový pekáč s paprikou, klobásou, houbami a spoustou sýra

Co budeme potřebovat:

Ingredience:

  • 1  cibule
  • 1 červená cibule
  • 1-2 červené papriky
  • 200-300 g žampionů + 1 lžíci másla
  • 400 g klobásy
  • 3 lžíce rajčatového protlaku + 1/3 šálku studené vody
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • sůl – podle chuti
  • 300 g těstovin tagliatelle
  • italské koření – podle chuti
  • provensálské bylinky – podle chuti
  • 150-200 g žlutého sýra

Ostatní:

  • nasekaná pažitka – na zdobení
  • sladký, pikantní kečup – podle chuti

Jak budeme postupovat:

1. Cibuli nakrájejte na tenké plátky nebo větší kostky, červenou cibuli na kolečka/plátky.

2. Červenou papriku nakrájejte na kostičky, žampiony nakrájejte na půlměsíčky a klobásu nakrájejte na kostičky.

3. Ve velké pánvi rozehřejte malé množství oleje a dejte klobásu – jakmile se lehce osmaží, vsypejte cibuli – za častého míchání smažte, dokud nezezlátne, poté přidejte, červenou papriku a rajčatový protlak smíchaný s asi 1/3 šálku studené vody – chvíli smažte a podle chuti dochuťte velkým množstvím černého mletého pepře a špetkou soli.

4. Těstoviny uvařte al dente v osolené vroucí vodě, poté je sceďte a vsypejte do pánve spolu se zbývajícími ingrediencemi – smíchejte a následně je přendejte do lehce vymazané zapékací misky, posypejte je italským kořením nebo provensálskými bylinkami.

5. V samostatné pánvi nebo v hrnci osmahněte houby na lžíci másla, rozložte je na těstoviny a další vrstvou rozprostřete kolečka červené cibule a posypejte strouhaným sýrem. Nakonec naaranžujte kroužky červené papriky a posypejte sušeným oreganem.

6. Pečte v předehřáté troubě 30 minut při 200 °C.

7. Před podáváním posypejte nasekanou pažitkou, přelijte kečupem a podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.

Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!