Kuřecí maso ve smetanové omáčce se špenátem a hermelínem

Dnešní recept, který vám nabízíme je k nezaplacení! Příprava je velmi jednoduchá, snadná a zvládne ji každý, i začátečník v kuchyni! Tento recept kombinuje okořeněné kuřecí maso v jemné smetanové omáčce přidáním čerstvého špenátu a hermelínu, který můžete podávat s vařenými těstoviny nebo oblíbenou přílohou. Chutné, jemné, lahodné a delikátní večeře je na stole!

Kuřecí maso ve smetanové omáčce se špenátem a hermelínem
Zdroj: smakinatalerzu.pl

Kuřecí maso ve smetanové omáčce se špenátem a hermelínem

Co budeme potřebovat:

Ingredience:

  • 500 g kuřecích prsou
  • špetka kari
  • kurkuma – podle chuti
  • mletý zázvor – podle chuti
  • pálivá a sladká paprika – podle chuti
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • olej – na pokapání

Omáčka:

  • 1 cibule
  • 100-150 g čerstvého špenátu
  • 250 ml smetany 30%
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • špetka muškátového oříšků
  • špetka granulovaného česneku – (volitelné)

Ostatní:

  • 1 balení sýra hermelín
  • těstoviny

Jak budeme postupovat:

1. Nakrájejte cibuli jemně a očištěné maso nakrájejte na kostičky, dochuťte kořením na kuře: špetkou kari, kurkumou, mletým zázvor, pálivou a sladkou paprikou, solí a černým pepřem, dále pokapejte lžíci oleje – důkladně promíchejte, aby se koření vstřebalo do masa.

2. Na velké hluboké pánvi rozehřejte olej a přidejte maso, když maso začne ztrácet růžovou barvu, přidejte na pánev jemně nakrájenou cibuli – za občasného míchání pokračujte v restování, dále přidejte špenát a pak přilijte sladkou smetanu 30% – vařte na mírném ohni, dokud omáčka výrazně nezhoustne. Dochuťte solí, černým mletým pepřem, špetkou muškátového oříšku nebo granulovaného česneku.

3. Hermelín nakrájejte na trojúhelníčky a na závěr ho přidejte do husté omáčky, přikryjte pokličkou na minutu, dokud se sýr mírně nerozpustí.

4. Kuřecí maso ve smetanové omáčce se špenátem a hermelínem podávejte například s vařenými těstovinami, ale hlavně s láskou a velkou chutí.

Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!