Dnešní recept, který vám nabízíme je k nezaplacení! Příprava je velmi jednoduchá, snadná a zvládne ji každý, i začátečník v kuchyni! Tento recept kombinuje okořeněné kuřecí maso v jemné smetanové omáčce přidáním čerstvého špenátu a hermelínu, který můžete podávat s vařenými těstoviny nebo oblíbenou přílohou. Chutné, jemné, lahodné a delikátní večeře je na stole!
Kuřecí maso ve smetanové omáčce se špenátem a hermelínem
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
- 500 g kuřecích prsou
- špetka kari
- kurkuma – podle chuti
- mletý zázvor – podle chuti
- pálivá a sladká paprika – podle chuti
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- olej – na pokapání
Omáčka:
- 1 cibule
- 100-150 g čerstvého špenátu
- 250 ml smetany 30%
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- špetka muškátového oříšků
- špetka granulovaného česneku – (volitelné)
Ostatní:
- 1 balení sýra hermelín
- těstoviny
Jak budeme postupovat:
1. Nakrájejte cibuli jemně a očištěné maso nakrájejte na kostičky, dochuťte kořením na kuře: špetkou kari, kurkumou, mletým zázvor, pálivou a sladkou paprikou, solí a černým pepřem, dále pokapejte lžíci oleje – důkladně promíchejte, aby se koření vstřebalo do masa.
2. Na velké hluboké pánvi rozehřejte olej a přidejte maso, když maso začne ztrácet růžovou barvu, přidejte na pánev jemně nakrájenou cibuli – za občasného míchání pokračujte v restování, dále přidejte špenát a pak přilijte sladkou smetanu 30% – vařte na mírném ohni, dokud omáčka výrazně nezhoustne. Dochuťte solí, černým mletým pepřem, špetkou muškátového oříšku nebo granulovaného česneku.
3. Hermelín nakrájejte na trojúhelníčky a na závěr ho přidejte do husté omáčky, přikryjte pokličkou na minutu, dokud se sýr mírně nerozpustí.
4. Kuřecí maso ve smetanové omáčce se špenátem a hermelínem podávejte například s vařenými těstovinami, ale hlavně s láskou a velkou chutí.
Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!