Stehna v medu a sojové omáčce

Dnešní recept, který vám s radostí nabízíme jsou stehna v medu a sojové omáčce. Jejich příprava je velmi jednoduchá a hlavně rychlá. Stehna v medu a sójové omáčce jsou skvělou volbou jak k večeři, tak i jako příloha, kterou můžete použít například do tortilly nebo salátu. Tak neváhejte a pusťte se do přípravy! Jemné, lahodné a křupavé maso, které je rozplývá v ústech!

Stehna v medu a sojové omáčce
Zdroj: smakinatalerzu.pl

Stehna v medu a sojové omáčce

Co budeme potřebovat:

Ingredience:

  • 2-3 kuřecí stehna bez kůže a kostí
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • olivový olej – na smažení
  • 2 lžičky medu
  • 2-3 lžičky sójové omáčky
  • 1+1/2 lžíce bílého vína

Jak budeme postupovat:

1. Kuřecí stehna očistěte od bílých blan, nakrájejte je na proužky a posypejte je solí a černým mletým pepřem.

2. Na pánvi rozehřejte malé množství olivového oleje a přidejte nakrájené maso – smažte, dokud neztratí růžovou barvu a potom k osmaženým stehnům přilijte med, sójovou omáčku a bílé víno – smažte, dokud se maso nepokryje lesklou glazurou a téměř všechna omáčka se zredukuje.

3. Podávejte je s oblíbenou přílohou a hlavně s láskou a velkou chutí.

Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!